A válogatott középpályás lengyel bajnoki címmel, magasabb fizetést kináló ajánlatot visszautasítva tért vissza a Fradiba.

A 22 éves válogatott középpályás korábban 2013 és 2016 között szerepelt zöld-fehérben.

Nagy Dominik 1995. május 8-án született Pécsett. A helyi klubban tanulta a futball alapjait, majd 2013-ban került a Népligetbe.

A fiatal középpályás fokozatosan vált egyre fontosabb játékossá az FTC első csapatában – eközben U21-es bajnoki címet nyert a Fradival, és a magyar U20-as válogatottal nyolcaddöntőig jutott az új-zélandi világbajnokságon.

A Fradiban első bajnoki találatát éppen korábbi csapata, a Pécs ellen szerezte 2014 őszén, az igazi áttörést azonban 2016 hozta meg. Már tavasszal is fontos játékosa volt a rekordelőnnyel bajnoki címet nyerő gárdának, majd 2016 őszén kirobbanthatatlan volt a Ferencváros kezdőcsapatából.

Jó formájának köszönhetően a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozott Svédország ellen, és felfigyelt rá a lengyel Legia is – 2017-et már Varsóban kezdte meg. Tavasszal fontos tagja volt a lengyel bajnoki címet szerző együttesnek, 4 góllal járult hozzá a sikerhez. A Bajnokok Ligája selejtezőjében is betalált a finn Mariehamn ellen.

Nagy Dominik egy Lengyelországban töltött év után 2018-ban visszatér, hogy ismét a Ferencváros csapatát segítse a futballpályán.

forrás: fradi.hu