Zizi örült, hogy Mészáros Rea végre játéklehetőséget kapott a világbajnokságon.

Nem lehet könnyű ilyen hirtelen, gyakorlatilag felkészülés nélkül betoppanni a világbajnokságra…
Nehéz, az biztos, egyelőre kapkodom a fejem, még a tegnap délelőtti edzés után sem vetődött fel bennem, hogy másnap utaznom kellene, aztán negyed nyolckor jött a hívás, hogy szükség van rám – rohanhattunk a Fradiba a cuccaimért, hajnalban meg a szövetségbe a mezemért, nyolc órakor pedig már indult a repülőm. Előbb Bécsbe, onnét pedig Stuttgartba. Szerintem azzal nem lesz gondom, hogy rápörögjek majd a meccsekre, de nem ártott volna, ha egy kicsit szokom a társakat, esetleg a pályán is eltöltünk néhány edzésnyi időt a válogatottal…

Milyen szerep vár rád?
Azt azért tudja mindenki, a szövetségi kapitány is, hogy átlőni még nem tudok, de védekezésben talán segíthetek. Illetve a lelkemet, a szívemet bele teszem, az utóbbi időszakban nagyjából otthon, a Fradiban is ennyire voltam alkalmas.

Mire volt elegendő az elmúlt két és fél hét, mióta véget ért a klubidény első fele?
Nekem nem volt leállás, mivel a vállam még nem egészséges, folyamatosan tornáztatom, erősítem, hogy minél előbb száz százalékos állapotba kerüljek. Az erőnléti, illetve izomfejlesztő edzéseken túl az utóbbi tíz napban már labdás edzéseken is részt vettem, de azt semmi esetre sem állítom, hogy ezek a világbajnokságra való felkészülés jegyében teltek.

Mire lehet képes a válogatott veled kiegészülve?
Az papírformának tekinthető, hogy kikaptunk Norvégiától, de szerintem a svédeket legyőzhettük volna, Argentína ellen pedig kötelező volt nyernünk. Örültem, hogy az utolsó meccsen végre szóhoz jutott Mészáros Rea is, csak úgy pattogtak le róla az átlövők, alig kaptunk gólt, miután pályára került. Látszik, hogy Szekivel összeszokott párost alkot belül, várom, hogy a következő meccseken is alkalmazzuk ezt a felállást, mert szerintem eredményesek lehetünk vele. Van még kettő csoportmeccs, ezeket meg kell nyernünk, a nyolcaddöntővel ráérünk utána foglalkozni.

Fradi.hu