A tartalékként nevezett csapatkapitányunkat behívta Kim Rasmussen szövetségi kapitány.

Kim Rasmussen szövetségi kapitány döntése értelmében kedden Németországban csatlakozik a magyar női válogatotthoz Szucsánszki Zita, az FTC-Rail Cargo Hungaria irányítója, aki leghamarabb csütörtökön, a Lengyelország elleni csoportmérkőzésen léphet pályára az együttesben. A keddi, Argentína elleni (14:00) találkozón a Norvégia és Svédország ellen szereplő 16 játékos alkotja a magyar válogatott keretét. Szucsánszki Zita becserélésének hivatalos bejelentésére, a lecserélt játékos megjelölésével a szabályok szerint legkésőbb mérkőzésnapokon reggel 9 óráig van lehetőség, azaz az Argentína elleni vb-csoportmeccset követően, a Lengyelország elleni találkozót megelőzően, december 7-én 9 óráig jelezheti a cserét a magyar válogatott a Nemzetközi Kézilabda Szövetségnek.

MKSZ

A magyar válogatottnak tegnap szünnapja volt, a szövetségi kapitány az edzés helyett szabadnapot adott a lányoknak. A sportnapilap és a Fradi.hu és beszélgetett ezalatt kapusunkkal, Bíró Blankával:

Próbáltam erőt adni a csapatnak, miközben láttam, hogy elöl nem ment annyira a játék. Persze bosszantó volt, hogy nem tudtunk belőle előnyt kovácsolni. A svéd meccstől összességében többet vártam, ezt a mostani svéd csapatot el tudtuk volna kapni, mert egyáltalán nem voltak különlegesek. Gulldént jól megfogtuk az első félidőben, a második játékrész elejét azonban elrontottuk, ott hozták össze azt a különbséget, amelyet végig üldöztünk. Eddig is tudtuk, hogy a lengyelek és csehek elleni lesz a két legfontosabb mérkőzés. Idén csak egy könnyebb ellenfél van a csoportunkban, de az argentinokat sem szabad félvállról venni. Azt várom, hogy a keddi lesz az a meccs, amikor megy mindenkinek a játék, és talán egy sokgólos győzelemmel át tudnánk lendülni a görcsösségen. Ez nagyon fontos lenne a csapatnak. Nagyon sok magyar szurkoló van, és szerencsére kimondottan hangosak is! Rengeteget jelent, a Fradinál megszoktam, hogy ott vannak a hátunk mögött, és most itt is hasonlót érzek. Egyébként minden rendben van a vb-n, ha egyetlen negatívumot kellene mondanom, akkor az a kaja lenne – mindig lehet mit enni, de kicsit lehetne változatosabb.