A női válogatott – soraiban hét fradistával – keleti szomszédunkat fogadja Balmazújvárosban, VB-selejtezőn. A TV élőben közvetít, kezdés háromkor. Hajrá, magyarok!

A mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport, amelyet a Médiaklikken keresztül online is követhetsz, ha külföldön vagy a határon túl vagy, ide kattintva találsz segítséget, hogyan cselezheted ki a régiózárat.

A védelemben Mosdóczi Evelin, Szabó Viktória és Szeitl Szilvia, a középpályán Csiki Anna, Fenyvesi Evelin és Nagy Ágnes, míg a támadósorban Kocsán Petra vár bevetésre.

Markó Edina

A játékosokon érződik, hogy nagyon szeretnének bizonyítani, és megszerezni az első győzelmünket a sorozatban. Az eddigi mérkőzésekből az látszik, hogy a két skandináv csapat, a dán és a svéd kimagaslik a mezőnyből, a másik három együttes, a magyar, a horvát és az ukrán pedig hasonló játékerőt képvisel, és egymás elleni meccseinken hatalmas küzdelemre van kilátás. Az ukránok korábban rendszeres résztvevői voltak az Európa-bajnokságoknak, jelenleg is magasabban rangsorolják őket nálunk, de bízom benne, hogy a tavalyi győzelmünk után tétmérkőzésen is fel tudjuk velük venni a versenyt. Örülök, hogy támadósorunk erősödött, erre szükség is lesz a pénteki mérkőzésen. Az ukránoktól más játékstílust várhatunk, mint amit a horvátoktól láttunk, a célunk az, hogy megvalósítsuk saját elképzeléseinket a pályán, amihez szervezett védekezésre lesz szükség, ugyanakkor bízom benne, hogy a támadójátékunk sokkal hangsúlyosabb szerepet kap majd, mint az előző mérkőzéseinken.

MLSZ