Dénes kezdőként lép pályára Costa Rica ellen.

Dibusz Dénes

Costa Rica egy vb-résztvevő csapat, komoly klubokban játszanak a keretük tagjai. Még úgy is erősek, hogy tudjuk, vannak nagy hiányzóik is. Ennek ellenére azt gondolom, hogy egy nagyon jó játékerőt képviselő csapatról van szó. Megnéztük a spanyolok elleni meccsüket, de sok következtetés nem lehet levonni belőle, nem tudjuk, hogy milyen összeállításban fognak pályára lépni. Az biztos, hogy küzdeni fognak, ez nekik is jó lehetőség arra, hogy a kerettagok megmutassák magukat, és kivívják a vb-re a csapattagságot. Nehéz mérkőzésre számítunk ellenük.

Hiányozni fognak a szurkolók a hangulat miatt, de azt kell mondanom, jogosan elégedetlenek az idei szereplésünk miatt. Szerencsére viszonylag gyorsan jön a javítási lehetőség, és a luxemburgi meccs után meg tudjuk mutatni, hogy újra tudunk csapatként együtt dolgozni a pályán, hogy tudunk küzdeni egymásért, a nemzetért, úgyhogy a holnapi meccsnek az egyik nagy feladata lesz, hogy újra azt az arcunkat mutassuk, ami mögé oda tudtak állni a drukkerek. Sokat beszélgettünk az elmúlt napokban erről, mi is érezzük, hogy valami nem úgy működik, ahogy korábban. Ilyenkor őszinteségre van szükség, és arra, hogy nyíltan merjünk beszélni arról, miben kell változtatnunk, miben tudunk javulni. Úgy gondolom, hogy ez megtörtént, innentől mindenkinek magát kell felkészíteni a meccsre, hogy a legjobbját tudja nyújtani. Ha mindenki odateszi magát, akkor az egy jel lehet a többiek számára is, hogy igen, ma ezen a meccsen mindenki úgy küzd, úgy harap, ahogy az elvárt, és akkor az ember magától is még többet fog elvárni.

Természetesen engem is megviselt a vereség. Próbáltam magam picit függetleníteni ettől, mert tudtam, hogy nekem a Costa Rica elleni meccsen lesz fontos szerepem, és nem szerettem volna, ha a történtek okozta trauma rám is túlzottan átragad, de nyilván nem tudtam magam teljesen kivonni ebből, hiszen akár játszunk, akár nem, egy csapat vagyunk. Kapusként ráadásul egymásra vagyunk utalva, jobban átérezzük egymás helyzetét. Együtt nyerünk, együtt veszítünk, és együtt is fogunk kijönni ebből a gödörből.

Erre még nem is gondoltam eddig, hogy válogatottként pályára lépve nem nyertem a Groupama Arénában, de itt a nagyon jó alkalom arra, hogy egy győzelmet is megszerezzünk, amikor a Groupama Arénában én védhetek a válogatottban. Készen állunk, felkészültünk, a lehetőségekhez mérten jó állapotban vagyunk, hazai pályán játszunk, nagyon szeretnénk megmutatni, hogy jobbak tudunk lenni, mint az elmúlt időszakban. Bízom benne, hogy nagyon egységes és jó játékot fogunk bemutatni.

Fradi.hu