A Partiumi Magyar Napokon volt vendég klubunk két korábbi kiválósága, Szenes Sándor és Telek András.

Szenes elmesélte, miként került a Ferencvároshoz – hónapokkal a rendszerváltás után.

Én akkor Nagyszebenben játszottam, jól éreztem magam, eszem ágában sem volt onnan eligazolni. A Fradi szervezett azonban egy válogatót határon túli magyar játékosok számára. Patkós Csabi jelentkezett a válogatóra és megkérdezte, nincs-e kedvem elkísérni. Én akkor éppen Magyarországon nyaraltam. Elmentem vele. Meglepetésemre egy sor kolozsvári, váradi kollégával találkoztam ott. Ha már ott voltam, addig rágták a fülem, míg be is álltam. Nyár közepe volt, irgalmatlan meleg. Ha jól emlékszem, a harmadik osztályos Malév volt az ellenfelünk. Nyertünk. Az egyik gólt én lőttem, a másikat Sorin Cigan. A meccs után jöttek a vezetők és mondták, le akarnak igazolni” – mesélte Szenes.

Szó esett természetesen a mai labdarúgásról is. „A játékosnak tudomásul kell vennie, a focista azért van ott a pályán, hogy szerepeljen, hogy kiszolgálja a közönséget. Azonban sport, és ezzel együtt a foci is, egyre inkább elveszíti varázsát, mert elment az üzlet, a teljesítménykényszer felé. Ez engem rettentően elszomorít” – véli az idén 40 éves Szenes.

A jelenlegi Ferencvárosból Telek Varga Roland jó formáját emelte ki. Az egykori remek védő szerint a Fradinak idén nehéz lesz odaérnie a bajnoki címhez.

A legjobb fiataljainkat – Nagy Ádám, Nagy Dominik – eladtuk. Rajtuk kívül az utánpótlás egyelőre nem tudott vezéregyéniségeket kinevelni és valahogy a légiósok se úgy váltak be mostanság, mint korábban mondjuk Somália” – jellemezte a helyzetet a Ferencváros örökös bajnoka.

A teljes beszámoló az eseményről itt olvasható: Szatmár.ro