A pihentebb németek legyőztek minket a mai második meccsünkön.

Női kézilabda, Elek Gyula Kupa
Ferencváros 22-26 (13-13) Thüringer HC
Gólok: Jovanovics 4, Kovacsics 4, Snelder 4, van der Heijden 3, Faluvégi 2, Mészáros 2, Háfra 1, Lukács 1, Szikora 1

A nemzetközi felkészülési torna második zöld-fehér meccsén érezni lehetett, hogy foghíjas a csapatunk – a sérült Hornyák – Pena – Szucsánszki trió mellé Mód Noémi is csatlakozott az egyik norvég lány jóvoltából… A Thüringen viszont teljes csapattal állt fel, a németeknek ez volt az első fellépésük, holnap reggel játsszák a második csoportmérkőzésüket. Ez végig érződött is a játékon, nagyon sokat rontottunk, nem csak akcióból, hanem a büntetővonalról is, emellett pedig a THC kapusa ihletett formában védett, nem csak mi tettük naggyá. Azért pozitívum is volt, a beállóst jól játszottuk meg, ebből szép gólokat szerzett Mészáros és Snelder, valamint Szikora egészpályás gólja is kiérdemelte a tapsot.

Kovacsics Anikó

Kemény volt ez a nap, igazából itt a végén az ellenfél kapusa kicsit megfogott minket, teljesen le is blokkoltunk. Ilyenkor kijönnek a hibák, ezért jók ezek az edzőmeccsek. Egy kemény, jó, megerősödött csapattal találkoztunk, van még min dolgoznunk.

Elek Gábor

Mi most ehhez kevesen vagyunk, hogy itt öt órán belül két mérkőzést lejátsszunk. Ennek ellenére fáj az, hogy ennyi helyzetet kihagytunk. Szívünket-lelkünket kitettük, nem haragszom senkire. A Thüringennek nagy előny volt, hogy ez volt ma az első meccse. Kellemetlen egy ilyen vereség, de összességében nincs vele bajom. A jelentős hiányérzetem a kihagyott hetesek miatt van. Nem volt jó, de azért nincs tragédia, ez a felkészülési időszak lényege, hogy ezt is lássuk. A fáradtság miatt hiányzó erőt nem tudtuk fejjel kompenzálni. Meglátjuk holnap, hogy hányadik helyért játszunk.