Fotón az új jármű.

A Neoplan Tourliner P22-es modellt az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. biztosítja az FTC-nek. A megállapodást ma a Groupama Arénában az ünnepélyes átadó ünnepségen jelentették be.

Martin Strier, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója úgy vélte: „Az MAN vállalat számára fontos a sporttevékenységek támogatása, a futball kiemelkedő szerepet játszik. Az MAN 6 Bundesliga klubot szponzorál Németországban, a Bayern Münchent, a Borussia Dortmundot, a VfL Wolfsburgot, a Borussia Mönchengladbachot, a Hamburger SV-t és az FC Augsburgot. Valamennyi csapat MAN csapatbusszal utazik. Az MAN szintén partnere a francia top csapatnak, a Paris Saint-Germainnek, valamint a svájci bajnok FC Baselnek. Nemrég került átadásra az FC Porto részére is egy prémium kategóriás Neoplan luxusbusz.

Az MAN számára fontos, hogy olyan csapatokat szponzoráljon, amelyek hasonló, régmúltba visszanyúló hagyományokkal rendelkeznek, valamint hasonló sikereket értek el a futball területén, mint az MAN a haszongépjármű-gyártás területén.

Éppen ezért büszkék vagyunk arra, hogy az FTC számára is biztosíthatjuk a csapat klubbuszát, hiszen a csapat már több mint 100 éves történelemmel rendelkezik, valamint rengeteg sikert halmozott fel fennállása óta. Megtiszteltetés az MAN Kft. számára, hogy Magyarország egyik legnagyobb tradíciójával rendelkező és egyik legnépszerűbb focicsapatával lép most partnerségbe. Célunk, hogy a szponzorált csapattal az együttműködés segítse mindkét felet a további sikerek elérésében, nem beszélve mindkét fél jó hírnevének a partnerség általi erősítéséről.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke elmondta: „Két, nagy hagyományokkal rendelkező partner talált egymásra. Az FTC-hez hasonlóan az MAN is több mint 100 éves múlttal és sok-sok hazai, valamint nemzetközi sikerrel büszkélkedhet. Olyan partnert találtunk, amelynek terméke megfelel a minőségi követelményeknek. Az új csapatbusz sokat segíthet a csapat komfortérzésében, kényelmében. A busz külsejét már a Fradi grafikusa álmodta meg.

Az új csapatbusz az MAN Neoplan Tourliner buszának legújabb, P22-es modellje. A megerősített vázszerkezetű autóbuszon a maximális biztonság érdekében összes létező vezetéstámogató rendszer elérhető. A 3 tengelyes változatot idén tavasszal mutatták be.

A Fradi 6 hengeres, 460 lóerős dízelmotorral felszerelt autóbusza az elsők között gurult ki a gyárból, majd Plauenben, az MAN Modification Centerben kapta meg egyedi felszereltségét. Luxus kivitelű bőrülések, hűtőszekrények, 2 db LCD monitor és MMC Advanced információs-szórakoztató rendszer teszik élménnyé az utazást.

A 13,9 méter hosszú, 2,5 méter széles és 3,8 méter magas Neoplan Tourliner az IF Design Award formatervezési díját nyerte meg 2017-ben. A Fradi új csapatbusza külső díszítését már Magyarországon, az MAN dunaharaszti központjában kapta meg.

(fradi.hu)