A bronzmeccsen a házigazda Csíkszereda ellen maradtunk alul.

I. Székelyföld kupa

A csoport: Ferencváros, Felcsút és Dunaszerdahely
B csoport: FC Munkács, FK Csíkszereda és Eszék (NK Osijek)

Csoportmérkőzések

Ferencváros 0-0 Felcsút

A Felcsút U16-os csapatával lépett pályára, míg a Fradi az U17-el, de ennek ellenére kiegyensúlyozott találkozóra került sor. A felcsúti fiatalok kicsit megilletődötten kezdték ugyan a találkozót, és a 34. percben a zöld-fehér Mazzonetto megcélozta a bal felső sarkot, de Vaits Marcell hatalmas bravúrral védett. Szünet után, már a Felcsút is jóval többet veszélyeztetett, de sem ő, sem a Fradi nem nagyon tudott kibontakozni. Az első mérkőzés így igazságosnak mondható pontosztozkodással ért véget.

Ferencváros 3-1 Dunaszerdahely
Gólok: Árgyán, Lakatos Z., Vida

A mérkőzést a DAC csapata kezdte jobban, amely a 8. percben egy gyors támadást követően, a jobbszélen elfutó Alex Oroian tizenhatos sarkától eleresztett lövésével meg is szerezte a vezetést: 1-0. A Fradi játéka a 25. perc után kezd összeállni, ezt követően sikerül komolyabb helyzeteket kialakítani. A 27. percben szabadrúgást végezhetnek el a zöld-fehérek és Lakatos kb.20 méterről, gyönyörűen csavarja a bal felsőbe: 1-1! A gól után a Ferencváros játéka meggyőzőbb és ők diktálják az iramot, de félidőig több gól nem születik. Szünetet követően is a zöld-fehérek dominálnak és az 56. percben ordító helyzetet hagy ki a Fradi, de egy perc múlva szögletből Árgyán nem hibázik, egy méterről bevágja: 2-1! A 65. percben egy kis dulakodást követően a DAC játékosa Denis Richnavskyt kiállítja a játékvezető, így a csallóköziek tíz emberrel maradnak. A kiállítás ellenére meglepő módon a Dunaszerdahelyiek játéka feljavul és átveszik a játék irányítását, konkrétan megrohamozzák a Ferencváros kapuját. A 77. percig a DAC nyomás alatt tartotta a Fradit, de ekkor egy gyors ellentámadásból Lakatos elfut a jobbszélen, remekül adja be a labdát és az érkező Vida nem hibázik, beállítja a végeredményt: 3-1.

Helyosztó

FK Csíkszereda 2–1 Ferencváros
Gólok: Mazzonetto N.

A bronzmérkőzés kiegyensúlyozott csatát hozott, amelyen az FK Csíkszereda egy szépségdíjas szabadrúgásgóllal szerezte meg a vezetést a Ferencváros ellen. Máthis Mátyás úgy 30 méterről a felső sarokba lőtte a labdát. A Ferencváros is számos gólhelyzetet alakított ki, és még az első félidőben egy fejesgóllal kiegyenlített. Szünet után egy gyors csíki támadás végén Fülöp Valentint csak szabálytalanul tudták szerelni a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt tizenegyest pedig Csala Tibor értékesítette.

A torna végeredménye

1. NK Osijek (Eszék)
2. Felcsút
3. FK Csíkszereda
4. Ferencváros
5. Munkács
6. Dunaszerdahely

FK Csíkszereda nyomán.