A Dózsa egyik gólszerzője szerint igazságos a döntetlen.

Közel voltak a sikerhez, mégis döntetlen lett a vége.
A végén már adok-kapok volt, kicsit szétszakadt a pálya, helyzet itt, helyzet ott, sajnos az ellenfél az egyik lehetőségét gólra váltotta, mi viszont nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. Ha a hajrában berúgjuk a harmadikat, lehet, hogy feladják, bár ezen már kár gondolkodni.

Csalódottak?
Sajnálom, hogy nem tudtuk behúzni a mérkőzést, de ha őszinték akarunk lenni, akkor reális eredmény a döntetlen, hiszen a Fradinak is volt több helyzete és nekünk is. Az egészben a legelszomorítóbb, hogy a 90. percben kaptuk az egyenlítőgólt. Szomorúan hagytuk el a pályát, nem lehetünk teljesen elégedettek, ám már a következő feladatra kell koncentrálnunk.

Góllal tette emlékezetessé az első derbijét – milyen élmény volt ezen a mérkőzésen pályára lépni és gólt szerezni?
Óriási élmény volt! Többször mondták már a csapattársak, hogy az Újpest–Fradi Magyarországon belül is más mérkőzés. Hihetetlen hangulat volt, ilyen atmoszférát még nem tapasztaltam, amikor a szeretet és a gyűlölet találkozik a pályán.

Ha jól láttam, a lefújás után valakinek odaadta a mezét… Szabad tudni, hogy ki kapta meg?
Antal Botonddal nagyon jó barátságot kötöttem Diósgyőrben, s mivel ő IV. kerületi és korábban játszott is Újpesten, neki nagyon sokat jelent a klub, ezért amikor átigazoltam a Megyeri útra, akkor megkért, hogy az első derbis mezt neki adjam majd.

Ha már a mezről beszélünk… A héten érzékeltek bármit a címervitából?
Nem szeretnénk foglalkozni a címeres üggyel.

Két döntetlennel kezdték a bajnokságot: ön szerint miben kell több, hogy győzelmekkel folytassák?
Szerintem a Paks és a Ferencváros ellen is megmutattuk, hogy jó csapat vagyunk. Két dolgot kell csinálnunk: még jobban össze kell szoknunk, s meg kell tanulnunk megnyerni az olyan mérkőzéseket a végén, mint a derbi… Ilyenkor el kell rúgni a labdát a világ végére, kihúzni addig, hogy megmaradjon az előny. Ha ezt a két dolgot mielőbb megtesszük, nagy tetteket vihetünk véghez ebben az évben.

forrás: nb1.hu