Klubunk fiatal pólósával beszélgettek.

20 éves vagy, Zalánki Gergő 22, a két legfiatalabb tagja a csapatnak. Nagyon mások vagytok, mint az idősebb, rutinosabb társak?
Azért mindketten voltunk már olimpián, másfél-két éve tagjai vagyunk a válogatottnak, ami pár személyi változást kivéve ugyanaz maradt, mint az elmúlt években volt. Sikerült beilleszkednünk, elfogadtak a többiek. A társak egy részével Gergő klubcsapatban is játszott együtt, ősztől én is játszom majd a Fradiban, tehát nem gondolom, hogy külön feladat lenne beilleszkednünk. Inkább az a kérdés, hogy a saját hangunkat mennyire találjuk meg.

Remekül vízilabdázol, amit az első héten is bizonyítottál. Hogy érzed magad eddig a vb-n?
Abszolút jól, igaz, nekem is voltak még hiányosságaim, amin szeretnék változtatni az egyenes kieséses szakaszra. Most már csak egymeccses párharcok vannak, nem úgy, mint a csoportkörben, azokra kell összeszedni magát mindenkinek. Itt dől el, hogy ki milyen játékos.

És Manhercz Krisztián milyen játékos? Világklasszis?
Nem tartom magamat világklasszisnak, azon dolgozom minden egyes nap, minden egyes meccsen, hogy ennek a csapatnak húzóembere legyek, s úgy gondolom, néha már sikerül felnőnöm ehhez a feladathoz. Ezt leginkább abban érzem, hogy a döntő szituációkban a társak és az edzőm is bízik bennem.

Teljes interjú: MVLSZ