Doll szerint neki kell ugrani a dánoknak, Dibusz megkísérelné a lehetetlent.

Mindössze tizenhárom hadra fogható labdarúgóm van, a hátvédsort nem volt könnyű összerakni – ecsetelte a nehéz helyzetét a csütörtöki meccs előtt Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője. – Batik Bence és Lovrencsics Gergő személyében két védőm maradt. Sőt, Gergő alapvetően szélső. De az élet már csak ilyen, időnként nehéz feladatok elé állít. Mindenesetre megpróbáljuk a legjobbat kihozni a helyzetből.

A szakember a nehéz helyzettől függetlenül nem vár óvatos játékot a csapatától.

Nincs mire várnunk, a kezdés után neki kell ugranunk a dánoknak. Játszhatnánk kivárásra, csak ne kapjunk gólt, csakhogy ennek semmi értelme sem lenne az első mérkőzés eredményének ismeretében. A budapesti találkozón olyan hibákból kaptuk a gólokat, amilyeneket nem szabad elkövetni. Ezen változtatnunk kell.

Doll azt is kifejtette, mire számít az ellenféltől.

Kapkodni biztosan nem fognak, az idő nekik kedvez. Erős, jó felépítésű futballistáik vannak, alighanem ívelgetik majd a labdákat a kapunk elé. Hátul stabilnak kell maradnunk, miközben támadásban a saját futballunkat kell játszanunk. Bármikor képesek vagyunk gólt szerezni, jó játékosaink vannak, kíváncsi leszek a dán játékosok reakciójára, amikor hamar meglőjük az első gólunkat. Erre készülünk!

A Ferencváros a város központjában található Best Western Hotelben szállt meg, ahol a szakmai stáb a mérkőzés előtti napon hosszas videózást tartott a labdarúgóknak, majd este hét órától a találkozó helyszínén edzettek a játékosok. Már aki éppen hadra fogható volt.

A Midtjylland ellen Thomas Doll vezetőedző több futballistájára sem számíthat: Botka Endre sárga lapok, Julian Koch kiállítása miatt nem léphet pályára, Hajnal Tamás agyrázkódása után el sem utazott Herningbe, Otigba Kenneth és Böde Dániel továbbra is sérült, Leandro bokája sem jött rendbe, Varga Roland várhatóan csak a kispadon üldögél, és akkor még ott van a kisebb sérüléssel bajlódó Priskin Tamás is. A helyzet a 4–2-es vereség után egyébként sem könnyű, hát még így.

Azért nem adjuk fel! – mondta lapunknak a mérkőzés előtti este Dibusz Dénes – Előnyből várja a visszavágót a dán csapat, de meg kell próbálnunk a lehetetlent. Igenis támadnunk kell, harcos, agresszív felfogásban kezdeni a találkozót, nincs veszítenivalónk. Mennünk kell előre, és ha összejön egy korai gól, esetleg a félidő előtt megrúgnánk a másodikat is, nyílt lenne a továbbjutás.

A ferencvárosi kapus előtt sohasem látott védelem játszhat, kényszerből Gera Zoltán lesz az egyik belső védő. Vajon mi sül ki ebből?

Jól is kijöhetünk belőle – vélekedik a Fradi kapusa – Még jobban koncentrál így mindenki, és a meglepetés erejével is szolgálhatunk. Ebben az összeállításban még sohasem állt ki a védelmünk, magam is kíváncsian várom, hogyan működik a csapat. Hátul mindenesetre magabiztosnak kell maradnunk, hiszen a legkönnyebben elérhető továbbjutást érő eredmény a nulla három lenne. Meg kell próbálnunk a lehetetlent!

forrás: nso.hu