Szélsőnk ezt az edzői bizalomnak tudja be.

Schatzl Nadine

Én is úgy érzem, hogy az elmúlt egy évben jobban ki tudtam bontakozni, mint eddig bármelyik szezonomban, ami leginkább azon mérhető le, hogy már több helyzetemet tudtam értékesíteni. Sokat fejlődtem, rutinra tettem szert, ami leginkább annak köszönhető, hogy megkaptam a bizalmat az edzőmtől. A több játékidő ráadásul hatványozottan számított, mert bár a bajnokságban is erős ellenfelek vannak, a nemzetközi elit azért már más kategória.

Az idény első fele gyengébben sikerült a kiesők miatt, de nem zuhantunk össze, és a tavaszi szezonra éppen az ősziből merítettünk erőt. A tapasztalatokból és az akkor szerzett önbizalomból építkeztünk, és lettünk egyre jobbak. A nehézségeket együtt oldottuk meg, ez pedig csak erősebbé tett minket.

Az Európa-bajnokságon bevallom kicsit megszeppent és izgatott voltam, de pontosan tudom, mennyit tanultam a tornán. Lehet, hogy nem volt kiegyensúlyozott a teljesítményünk az elmúlt egy évben, de hogy sokat tanultunk Kimtől, és hogy egyre jobban összekovácsolódik az együttes, bizonyítja, hogy magabiztosan jutottunk ki a világbajnokságra.

NS