Volt játékosunk az NB III-ban dolgozhat.

Az NB III. Keleti csoportjában érdekelt Salgótarján az MLSZ előírásai miatt kénytelen volt edzőt cserélni, Bari Jenőt a korábban a Fradival BL-ben vitézkedő Zoran Kuntics váltja. A frissen kinevezett mester nyilatkozott is új megbízatásával kapcsolatban.

Jelenleg ugyan még a nyári szünet kellős közepén pihen az NB III-as Salgótarján, a klub vezetősége a háttérben gőzerővel dolgozik azon, hogy az együttes minél ütőképesebb állománnyal vághasson neki az augusztus tizenkettedikén elrajtoló Keleti csoport 2017/18-as küzdelmeinek.

Hivatalos honlapján most egy igencsak lényeges váltásról számolt be a klub. Bár a vezetőség meg volt elégedve a korábbi mester, Bari Jenő munkájával, mivel azonban az MLSZ előírásai szerint az elkövetkezendő időszakban csak „A” licences edző ülhet le az NB III-as csapatok kispadjára, a Salgótarján új tréner után nézett. Bari munkájára – ha más szerepkörben is – viszont továbbra is számít a klub vezetése.

A napokban az is eldőlt, ki veheti át a harmadik vonal Keleti-régiójában szereplő alakulat irányítását: immáron hivatalosan kijelenthető, az egykori Fradi-kedvenc, Zoran Kuntic kezébe került a stafétabot. Az ötvenedik életévét ez év márciusában betöltő egykori csatár, korábban labdarúgóként többek között a szerb Vojvodina mellett a ciprusi AEK Larnacát, a Kecskemétet, a Parmalatot vagy éppen a Vasast és a Videotont is segítette, karrierje legemlékezetesebb időszakát azonban az 1995/96-os idényben a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott – és ott pazarul teljesítő – Ferencvárosban töltötte.

Az újdonsült vezetőedző trénerként korábban megfordult a Fradiban, irányította a Pápát és a Diósgyőrt, a határon túl edzette a Hajduk Kulát, míg legutóbb a másodosztályú SZEOL-nál vállalt feladatot.

A csapat élére frissen kinevezett szakember nagy reményekkel vág neki a munkának.

– Mikor hallott először csapatunk megkereséséről?

– Két-három héttel ezelőtt éppen a párommal voltunk nyaralni, amikor megkerestek a klubtól. Ekkor abban maradtunk, ha hazatértünk személyesen leülünk és megismerjük egymást. Így is történt, kedden találkoztunk, pár órán keresztül beszéltünk a fociról, majd megállapodtunk, kezet nyújtottunk egymásnak, jövő szerdán pedig megkezdjük a felkészülést.

– Tud valamit az itteni futballal kapcsolatban?

Tisztában vagyok vele, hogy Salgótarjánban nagy múltja van a labdarúgásnak. Annak idején volt is szerencsém a városban pályára lépni, még amikor a Parmalat játékosa voltam. El kell ismerni, akkor nagy szerencsénk volt, hogy egykori klubommal bennmaradtunk az első osztályban. Én azt szeretném, ha legalább arra a szintre fel tudna jönni a csapat, amit akkor képviselt az itteni futball.

– Legutoljára az NB II-től elbúcsúzó SZEOL-nál dolgozott. Hogyan tekint vissza erre az időszakra?

Nagy hátrányban vettük át a csapatot decemberben, A vezetőség ugyan bízott a bennmaradásban, sajnos az anyagi lehetőségek nem voltak olyan jók, hogy tudjunk igazolni megfelelő játékosokat. A szerzett pontok számával nem voltam elégedett, viszont a mutatott játékkal igen. Nagyon sajnálom, hogy kiesett a csapat, de ez valahol logikus volt.

– Mennyire ismeri a jelenlegi NB III-as mezőnyt?

Több csapat összeállítását ismerem, tudom, hogy az előző idényben a Kazincbarcika lett a Keleti-csoport bajnoka, míg a Monor a második helyen zárt, ahol egyébként volt játékosom, Horváth Dávid a vezetőedző. A harmadik vonalban is vannak jó játékosok, tehetséges fiatalok, úgyhogy egyáltalán nem mondanám azt, hogy nem tudok semmit erről az osztályról.

Bár még nagyon az elején vagyunk, de a következő szezonban milyen elvárásai lehetnek a csapattal szemben?

Igyekszünk minél erősebb csapat összerakni, jól és sokat dolgozni, egyben remélni, hogy a befektetett munka után az eredmény is jönni fog.

forrás: m4sport.hu