Dodót térdprobléma miatt műtötték, egyelőre kérdéses visszatérésének időpontja.

Jó ideje fájlalta már a térdét Hornyák Dóra, mielőtt május 25-én kés alá feküdt, de húzta, halasztotta a beavatkozást, mert szerette volna végig csinálni a szezont, de végül az utolsó, Békéscsaba elleni bajnokit már csak a kórházból nézhette, és a válogatott világbajnoki selejtezőjén sem tud Kim Rasmussen szövetségi kapitány rendelkezésére állni.

Köszönöm, most már jól vagyok, legalábbis jobban. A műtétet megelőző hetekben gyógytornára jártam, és folyamatosan kezeltük a térdemet, mert éreztem, hogy valami nem jó. Miután egyre jobban fájt, MR-vizsgálatot végeztek rajta, s ennek eredményéből először úgy tűnt, hogy nem annyira vészes a porckopás, de a következő konzultáció után már azt mondták, hogy érdemes lenne belenézni, hogy kiderüljön pontosan a probléma. Dr. Pavlik Attila felhívta rá a figyelmemet, hogy ha lehet, akkor csak kitisztítják, de készüljek fel lélekben ennél komolyabb beavatkozásra is…

Kézilabdázónk hiába bízott benne, hogy a kedvezőbb verzió igazolódik be, az operáció közben kiderült, hogy pótolni kell a porcot, és úgynevezett mozaikplasztikát hajtottak végre.

Bár szóltak, hogy benne van a pakliban, mégsem erre készültem, így a másnap borzalmas volt, felállítottak, de gyakorlatilag nem tudtam járni, ettől pedig kicsit megijedtem, ráadásul nagyon fájt, lüktetett a térdem, szóval az első gyógytorna sem esett túl jól… Azóta napról napra egyre csökkent a fájdalom, és mostanra el is múlt, de a hajlítani még nem könnyű a lábamat.

A helyzet azonban ezzel együtt sem irigylésre méltó, mert a műtéttől számított első négy hétben nem terhelheti a sérült lábat. És, hogy türelmes-e Hornyák Dóra?

Hát… Nem. Vagyis, csak azért, mert kénytelen vagyok, de engem rettenetesen zavar, hogy otthon ülök, és nem csinálok semmit. Nem szerettem volna ilyenkor még pihenni, azt is vállaltam volna, hogy injekciót adjanak, ha úgy tudok játszani a válogatottban, és csak utána műtenek, viszont a doki azt mondta, hogy ez nem olyan porc probléma, amit ezzel megoldhatnánk, ellenben még súlyosabb gondjaim lehettek volna, ha pályára lépek. Jó döntés volt, és legalább túl vagyok rajta. Ezzel a tervezett nyaralásunk is ugrott, de ennél sokkal jobban zavar, hogy eltűnik az izom a lábamról, és hogy nem tudok magammal mit kezdeni – már azt tervezem, hogy egy lábbal fekvőtámaszozok, vagy legalább az ép lábammal súlyzózok, illetve kértem a páromat, hogy vigyen el kondiba, mert „fekve nyomni” tudnék… Persze, tudom, türelmesnek kell lennem, még két hétig mankózom, utána kezdem majd szépen lassan a gyógytornát. Ami rossz még, hogy a visszatérés idejét sem tudjuk, az orvosok csak az után tudják belőni nagyjából, ha elhagytam a mankót, és kiderül, hogy a térdem miként reagál a beavatkozásra.

Fradi.hu