A Fradi csapatbajnokságra készülő diszkoszvetőjével, Huszák Jánossal beszélgetett a Fradimédia.

Magyar bajnok lettél a szombathelyi Téli Dobó Bajnokságon, jártál nemzetközi versenyen, legutóbb pedig Montenegróban lettél aranyérmes. Mondhatjuk, hogy most minden összejött?
Egyértelműen igen! Jót tett ez a két hét edzőtábor a montenegrói Barban és utána ott a helyszínen megrendezett verseny is, ahol végre 60 méter felett dobtam, ráadásul a 60.51-gyel megnyertem ezt a nemzetközi viadalt. Nagyon örültem, mert az utóbbi nehezebb időszak után jól jött ez a siker.

Nocsak! Mi történt?
Edzőt váltottam. Évekig Varga Sándorral és a fiával Varga Rolanddal készültem, de úgy véltem, hogy váltanom kell és szakmai okok miatt ezt meg is tettem. Mivel Budapesten nincs olyan dobásra alkalmas pálya, ahol nyugodtan és jó körülmények között készülhetnék, így leköltöztem Szegedre. Itt minden egy helyszínen van, egyszóval adott a kiegyensúlyozott felkészülés. Eperjesi László irányítja az edzéseimet, ahol együtt készülök az olimpiai bronzérmes súlylökővel, Márton Anitával. De nem szeretnék senkit megijeszteni, klubot biztosan nem váltok.

Milyen nehézségeket kell így megoldanod?
A Ferencváros mellett sok minden köt még Budapesthez. A Testnevelési Egyetemen most kezdődik a vizsgaidőszak, szóval hamarosan utazom fel, majd után irány Zentára egy versenyre, majd ismét edzések, versenyek, alapozás. Nem is inkább nehézségek ezek, hanem mozgalmasabb lett az életem így, hogy most mát életvitelszerűen Szegeden élek.

Mit tudtál ellesni Márton Anitától?
Az edzéseken mutatott alázatát, a munkabírását és példamutató hozzáállását. Anita nem csak csodálatos sportoló, hanem nagyszerű ember is. Attól, hogy ő olimpiai bronzérmes, mindenkinek mindenben segít, edzőtársként kezel engem, de a gyerekeket is. Igazi élmény vele együtt dolgozni!

Hogy érzed, miben hozhat változást az edző- és lakhelyváltás?
Azt gondolom, hogy jó úton járok. Fokozatosan, versenyről versenyre kell fejlődnöm, hiszen így érhetem csak el a nagy célomat. Nem titok, ott szeretnék lenni az augusztusi londoni világbajnokságon. Ehhez azonban július 23-ig kell teljesítenem a 65 méteres vb-szintet. Lesz is rá alkalmam, mivel sorra jönnek a versenyek. Ebben a hónapban „csak” hét lesz.

Zentát említetted már. Utána hol láthatunk?
A Ferencváros számára az egyik legfontosabb verseny a csapatbajnokság, amelyet most Miskolcon rendeznek meg május 13-án és 14-én. Ott kell megmutatnunk, hogy a Fradi atlétika szakosztálya miért tart ott ahol. Mindenképpen nyerni szeretnénk.

(fradi.hu)