A hírek szerint a pályafűtés hiánya miatt nem kapott több klub sem NBI-es licenecet.

Mint ismert, az elsőfokú licencadó bizottsága az NB I-es csapatok közül mindössze a Diósgyőrnek, a Debrecennek, a Videotonnak, a Ferencvárosnak, a Budapest Honvédnak és a Paksnak adott licencet a következő bajnoki szezonra. A klubok jelentős része azért nem kapta meg az indulási jogot egyelőre, mert nincs fűthető pályája, az MLSZ pedig a 2017/18-as idénytől ezt is megköveteli.

Az NB I-es bizottság ülésén a klubok vezetői úgy döntöttek, hogy a következő szezontól a fűthető pálya még ne legyen licenc-követelmény, hiszen több stadion jelenleg is épül, így ésszerűbbnek tartanák az egy évvel későbbi bevezetést. Ennek ellenére a szövetség egyelőre ragaszkodik a pályafűtéshez.
A legnehezebb helyzetben Vasas, az Újpest és a Haladás van. Az angyalföldiek és a szombathelyiek most is albérletben játszanak, mivel jelenleg készül a stadionjuk, de sem Újpesten, sem pedig Sopronban nincs pályafűtés, éppen ezért új otthon után kell nézniük. A Vasas esetében ez valószínűleg a győri stadion lehet.

A legpikánsabb az Újpest esete, hiszen a Szusza stadiont nemrég újították fel 800 millió forintból, de pályafűtés híján a lilák is költözésre vannak ítélve, jelen állás szerint Szolnokon köthetnek ki.

Hasonló cipőben jár a Kisvárda is, amelynek egyik vezetője nyilatkozott is erről:

Megkaptuk a hivatalos értesítést, amely szerint egyetlen pontban nem felelünk meg az elvárásoknak, a létesítmény. A nyíregyházi stadiont jelöltük meg hazai pályának, ám az nem felel meg a licenckövetelményeknek, hiszen nincs alácsövezve a játéktere. Már felvettük a kapcsolatot, hogy vagy a mezőkövesdi vagy a debreceni létesítménnyel tudjunk szerződést kötni a hiánypótlás beadási határidejéig” – mondta Révész Attila szakmai igazgató a szon.hu-nak.

A klubok vezetői abban bíznak, hogy az MLSZ belátja: ősztől betarthatatlan a licenc követelménynek ezen része és nem kell több száz kilométert utazniuk a csapatoknak a hazai mérkőzéseikre.

Az elsőfokú licencadó bizottság döntése ellen a kézhezvételtől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

A Honvéd közben hivatalosan is bejelentette, hogy a következő évadban az Új Hidegkuti Nándor stadion lesz az otthonuk.

Csakfoci