Szinte újra kellett járni tanulni Bencének, aki elképesztő kitartásról tett tanúbizonyságot.

A Ferencváros futballistája legutóbb közel két éve, 2015. jú­nius 3-án, a Debrecen elleni győztes Ligakupa-döntőn léphetett pályára. Azóta háromszor műtötték a bal térdét, de végre újra edzhet, egy hónap múlva akár vissza is térhet a klub második csapatában.

Nehéz sírás nélkül beszélnem az egészről. Rettenetes, amin átmentem – mondta elcsukló hangon a teqballszövetség sajtótájékoztatója után a védő. – Vasárnap volt az első teljes értékű edzésem. Talán már látszik a fény a rettentő sötét alagút végén.

Borzalmas, amin át kellett mennie. Kiugrott a térdkalácsa, amely belső oldalán a tok elszakadt és az ízületi felszínen üvegporcsérülés keletkezett. Az ízületi tok varrása és az egész tisztítása után ugyan tréningezett, de olyan fájdalmai voltak, hogy újabb operációk vártak rá. Megfúrt sípcsontjából vettek őssejtet, a térdén ejtett tíz centiméteres vágáson keresztül kifordították a térdkalácsát, és az őssejttel átitatott mesterséges vázat a sérült rész helyére ültették. Az ín tapadásán is változtattak, két csavarral rögzítették a sípcsonton.

Batik bal térdével adódtak gondok. Háromszor kellett megműteni, többek között kifordították a térdkalácsát, és őssejttel átitatott mesterséges vázat tettek a sérült rész helyére
A beavatkozások nem csak a lábán, a lelkében is hegeket hagytak.

A második műtét után volt a legrosszabb, három hónapig fel sem kelhettem az ágyból. Alig bírtam elviselni a fájdalmat, többször feltettem a kérdést, vajon elmúlik-e valaha ez az érzés? Ám nem akartam feladni – mesélte Batik.

Egyre jobb a lábam, és kezdem elhinni, hogy lassan visszatérhetek a pályára. Bevallom őszintén, sportpszichológushoz is jártam. Annyira magam alatt voltam, hogy még a barátaim társaságát sem kerestem, nem akartam terhelni őket. Egyszerűen befelé fordultam. Nehezen dolgoztam fel, hogy szinte újra kellett tanulnom járni.

A labdarúgó most már biztos benne, testileg és lelkileg is megerősödve ölthet majd újra szerelést, de az elmúlt közel két esztendő nagyon megviselte.

Sok mindent kellett összeszorított foggal végigcsinálnom, ám ez erősebbé tett – jelent meg egy félmosoly az arcán. – Alig tudtam behajlítani a lábam, emiatt majdnem újra műteni kellett, aztán a futás ment nehezen. Ám már készen állok arra, hogy az életem visszatérjen a régi kerékvágásba.

forrás: blikk.hu