A csoportban, ma így a 9. helyért játszunk Új-Zélanddal. Csapatunkból Samu Anna, Szeitl Szilvia, Mosdóczi Evelin, Fenyvesi Evelin és Nagy Ágnes utazott el a nemzeti csapattal.

Wales 2-0 (1-0) Magyarország

Szőcs Réka – Papp Dóra, Tóth Gabriella, Tálosi Szabina (Demeter Réka, 46.), Szabó Viktória – Fenyvesi Evelin (Siklér Kinga, 89.), Csiszár Henrietta – Magyarics Zoé (Németh Loretta, 60.), Rácz Zsófia (Nagy Ágnes, 80.), Zeller Dóra – Vágó Fanni

Markó Edina

Mindent megtettünk, hogy eredményesen zárjuk a találkozót, de ma sajnos ennyi volt bennünk. Nem érheti kritika a játékosokat, mert akaraterőben, küzdésben hozták, amit vártunk tőlük, de a walesiek frissebbek voltak, pontosabban és hatékonyabban játszottak, és jobban jöttek ki a döntő pillanatokból. Ma kissé tompák voltunk, elkövettünk néhány hibát, amit az ellenfél kihasznált, és ugyan megvoltak a helyzeteink, ezeket nem tudtuk kihasználni.

Magyarország 0-0 (0-0) Írország

Bíró Barbara – Papp Dóra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória – Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin – Mosdóczi Evelin (Rácz Zsófia, 56.), Vágó Fanni (Nagy Ágnes, 82.), Zeller Dóra (Nagy Lilla, 89.) – Németh Loretta (Tóth Gabriella, 68.)

Markó Edina

Egy jó erőkből álló ellenféllel szemben nagy iramú, színvonalas meccset játszottunk, amelyen végig mi irányítottunk, és ez a helyzetek számában is megmutatkozott. A lányok végig betartották a megbeszélt taktikát, a védelem jól zárt, az írek kidolgozott akcióból nem tudtak veszélyezteti. Ma valóban csak a gól hiányzott a játékunkból, több óriási lehetőség mellett tizenegyesből sem tudtuk bevenni a kaput.

Magyarország 2-1 (1-0) Csehország

Szőcs Réka – Papp Dóra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória – Csiszár Henrietta, Fenyvesi Evelin – Tóth Gabriella (Rácz Zsófia, 46.), Vágó Fanni (Farádi-Szabó Edina, 90.), Zeller Dóra – Németh Loretta (Magyarics Zoé, 70.)

Markó Edina

Egy nagyon jó cseh csapattal mérkőztünk meg, amely az első félidőben jobban játszott nálunk, és irányítani tudta a meccset. Ez elsősorban annak tudható be, hogy ezúttal nem tudtunk olyan frissen játszani, mint az írek ellen. Sok futással próbáltuk meg kompenzálni a kissé tompább játékot, és sikerült szünetig gól- és emberelőnyt kiharcolnunk. Szünetben felhívtam a játékosok figyelmét arra, hogy nem szabad elkényelmesedni, mindenképpen gólt kell szereznünk ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A második félidő elején szép akciókat vezettünk, sajnos a befejezések nem sikerültek, és a futball törvényeinek megfelelően ez később megbosszulta magát, a csehek a hajrában egyenlítettek. Nagy elismerés, hogy a kapott gól után nem roppantunk össze, két perccel később megszereztük a győztes gólt. Nagyon értékes győzelmet arattunk, amely az önbizalomszerzés miatt is fontos volt a csapatnak.

MLSZ