Windecker József szerint minimum ikszes meccs volt, de Lázokén kívül ő sem emlékszik Dózsa helyzetre.

Hogy élted meg a 219. Derbit?

Sajnos nem jól, pedig nagyon készültünk. Nyerni akartunk, hiszen időtlen idők óta nem játszottunk otthon, és tudtuk, hogy teltház lesz. A szurkolóink remek hangulatot csináltak most is. Nagyon sajnálom, hogy kikaptunk. Úgy gondolom, hogy minimum ikszes meccs volt. A Fradi szerencsés góllal tudott nyerni, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy nekünk sem volt sok helyzetünk. Lázok Janinak volt egy lehetősége, amit kihagyott, de ez benne van a fociban. Sok időnk azonban nincs a kesergésre, mert hétvégén a Honvéd ellen újabb rangadó vár ránk.

A mérkőzés után Thomas Doll és Gera Zoltán is kritizálta a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegét. Mi a véleményed róla?

Egy-két éve a miénk volt az egyik legjobb pálya az NB I-ben. Nekem személy szerint meg sem fordult a fejemben kifogásként, hogy nem lehetett rajta focizni. Meglepett, amikor Thomas Doll libalegelőhöz hasonlította a pályát, szerintem ez nem fedi a valóságot. A statisztika is azt mutatta, hogy mi öt-hatszázat passzoltunk, míg a Fradi csak kétszázötvenet. Lehet, hogy nem akartak hibázni, és ezért választották a hosszú indításokat. A meccs után is nyilatkozták, hogy tudják, milyen erősek vagyunk középpályán a párharcok megnyerésében, úgyhogy itt érzek némi ellentmondást a vélemények között.

A lefújás után Balajcza Szabolcs azt mondta, hogy nem lehet meccset nyerni, amíg impotens a támadójáték…

Tény, hogy nem volt túl sok nagy helyzetünk, de azért voltak lehetőségeink. Nem sarkítanám ki a támadókra ezt a vereséget. Volt, amikor rendben volt a támadójátékunk és a védelemmel volt gond. Most talán fordítva volt, mert a Fradinak nem nagyon volt lehetősége a szabadrúgáson kívül. A támadásoknál hiányzott Enis Bardhi és Souleymane Diarra, akik fazont tudnak szabni a csapatnak. Vannak meccsek, amikor nem jön össze semmi.

Igaz, hogy a ZTE ellen már a Szusza Ferenc Stadionban játszottátok a Magyar Kupa-meccset, de mégis a Derbin volt nyolcezer néző. Milyen volt újra otthon?

Felemelő érzés volt, főleg úgy hogy teltház volt. A Derbiken mindig fantasztikus a hangulat. Ez teljesen leírhatatlan, pláne ha az ember a pályán van. Nagyon jó újra a Szusza Ferenc Stadionban játszani. Remélem, ez a Honvéd ellen már eredménnyel is fog párosulni.

A ZTE elleni Magyar Kupa-meccsen te viselted a csapatkapitányi karszalagot…

Nebojsa Vignjevics mester választott ki a meccs előtt. Nagyon meglepődtem, mert több idősebb, rutinos játékos is volt a kezdőcsapatban. Ez biztosan jelent valamit, így ez visszaigazolás arról, hogy jó úton járok. Nagy megtiszteltetés, hogy Újpesten viszonylag fiatalon, 24 évesen viselhettem a csapatkapitányi karszalagot.

Mi a véleményed a Magyar Kupa-sorsolásról? Melyik csapatot akartátok kapni, esetleg elkerülni?

Mindenkit meg kell verni, ha meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát. Nyilván kaphattunk volna könnyebb ellenfelet, hiszen van NB II-es és NB III-as csapat is a mezőnyben. Ebben az évben is kiemelt szerepe van a kupának, mert nagy esélyünk van kiharcolni a nemzetközi szereplést. Nem lesz egyszerű a Vasas ellen, láthatjuk, milyen jól szerepelnek a bajnokságban.

Annak esetleg szurkoltatok, hogy ne a Fradit kapjátok? Így megmaradt az esély, hogy újra Derbi legyen a döntő…

Nem néztük. Az sem lett volna tragédia, ha a Fradival játszunk a negyeddöntőben. Egy Derbi mindig Derbi. Nyilván pikánsabb, ha a döntőben kerülünk össze, de még korai erről beszélni.

Hétvégén a Honvéd ellen játszotok újabb fővárosi rangadót. Balajcza Szabolcs szerint a Fradinál is jobb csapat érkezik. Mit vársz a mérkőzéstől?

Nagyon masszívak a kispestiek. A mutatott játék alapján a Honvéd valóban jobb formában van, mint a Fradi. Igaz, hogy hétvégén kikaptak a Videotontól, de láthattuk, hogy voltak kétes szituációk a meccsen, alakulhatott volna másként is. Jól el van találva náluk az idősek és a fiatalok aránya. Davide Lanzafame és Eppel Márton személyében két roppant veszélyes támadójuk van, rájuk hatványozottan oda kell majd figyelnünk. Ha sikerül őket semlegesítenünk és kihasználjuk a helyzeteinket, akkor meglehet a győzelem.

forrás: nb1.hu