Dani szerint egy sorsdöntő másfél hét első pillanat lesz a szombati.

Nem fogalmaznék olyan sarkosan, [hogy a hétvégi sorsdöntő meccs lenne]. Inkább a következő másfél hét lesz nagyon fontos. Hiszem, hogy a következő három meccsen egyenesbe kerülünk. Ha így lesz, minden esélyünk meglesz, hogy szép tavaszt zárjunk. Ha nem, sok minden elúszhat, de erre nem is gondolok. [Az ad magabiztosságot], hogy a Ferencváros focistája vagyok, bízom magamban.

Előzetesen semmiképp sem érem be [a döntetlennel]. Nem lenne tragédia egy iksz, de három pont különbséget szeretnék. Hazai pályán nyerni kell, ha bajnokok akarunk lenni. Mert azok akarunk lenni. Ha a tabella nem is ezt mutatja, a Ferencváros és a Videoton a két legerősebb csapat, minden tiszteletem a Vasasé és a Honvédé.

[Szombaton] a teljesítményünk épp ellentéte volt a kupameccsen mutatottnak. Gólszerzési lehetőségünk szinte csak szabadból és szögletből volt. Mintha kétarcú lenne a csapatunk. Hol jól focizunk, hol kevésbé, de hogy ez miért van, nem tudom. Az nem mentség, hogy heten érkeztek és heten távoztak. Nem takaródzhatunk a beépítéssel. Jól kell játszani és kész. A folytatásban nem engedhetünk meg magunknak pontvesztést, nem fér bele. Úgyhogy a Videoton ellen már csak ezért is muszáj nyerni.

Abból felesleges kiindulni, hogy eddig jól ment a Vidi ellen nekem, a Debrecen ellen is lőttem már három gólt, most helyzetbe sem kerültem. Amit Thomas Doll kért, megvalósítottuk, de a győzelemhez hiányzott a plusz. Kevés játék volt, a Loki 3-4 védekező középpályással szállta meg a pálya középső harmadát, így nem kaptam labdát a társaktól. Időnként tehetetlenül éreztem magam, zavart, hogy alig érek labdához. Azt szeretem, ha sokat van nálam.

A Videoton 5-1-es győzelme nem rémiszt meg, megtanultam rég, hogy minden meccs más. Hogy mi volt múlt szombaton, annak semmilyen hatása nincs arra, mi lesz most szombaton. Minden meccsnek megvan a maga fordulópontja, remélem most egy Böde-gól lesz az. Vagy kettő…

[Nincs szükség motivációs beszédre az öltözőben.] Nehogy már bárkit is fel kelljen tüzelni. A hétvégi rangadó már-már olyan jelentőségű, mint a derbi, rég rossz lenne, ha bárkit ösztökélni kéne arra, hogy kapja össze magát. Ha ez a meccs nem inspirálna, leadnám a szerelést. Mondtam már, hogy milyen fontos meccsek jönnek – ezekért érdemes edzeni egész héten. Szombatig még van néhány napunk, az a dolgunk, hogy tisztességesen felkészüljünk. Aztán jön az igazság pillanata.

-Böde Dániel

(Nemzeti Sport)