Kleinheisler László gondolatai mellett szép góljait is megnézheted.

– Szegénylegényből százezrek példaképe… Igazi sikertörténet a tied, hiszen nehéz sorból származol, ma viszont már Eb-t megjárt labdarúgó vagy. Gondolsz még a kemény évekre?
– Nehéz gyerekkorom volt, de erre már nem akarok visszagondolni. Előre akarok nézni. Ebben a pillanatban nagyon jól érzem magam. A Ferencvárosban futballozhatok, nagyon sokan támogattak ebben engem, nagyon sokan hisznek bennem, és ezt ezúton is köszönöm nekik. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokat fogok fejlődni a Fradiban.

– Sokan kétkedve fogadhatják, hogy a Bundesligából az NB I-be szerződtél, de talán ennél kissé árnyaltabb a kép. Te hogyan látod a helyzetedet?
– Magyarországot és a Bundesligát nem lehet összehasonlítani. A német élvonal a világ egyik legjobbja, nagyon gyors a játék, mégis, azt gondolom, hogy a Fradiban is vannak olyan futballisták, akik megállnák a helyüket Németországban. Úgy érzem, hogy én most egy jó úton járok azzal, hogy itt vagyok a Ferencvárosnál. A Fradi Magyarország egyik legnagyobb csapata, és örülök, hogy itt lehetek.

– Úgy érezni a szavaidon, hogy már most mennél a pályára… Tényleg ennyire motivált vagy?
– Azért igazoltam ide, hogy a Fradinak segítsek. Negyedik a csapat, azon leszek, hogy velem együtt minél előrébb végezzünk, az első helyen zárjunk. Gólokat akarok lőni, nagy eredményeket akarok elérni a társakkal.

– A fradista válogatottak közül kivel vagy a legjobb viszonyban?
– Nagy Ádámmal nagyon jóban vagyunk, még ha ő már Olaszországban is játszik. A válogatottban sokat vagyunk együtt, segítünk egymásnak, amiben tudunk. Pár játékossal még kapcsolatban állok, de Ádámmal a legjobb.

– Az Európa-bajnokságon, a nyilvános franciaországi edzések során feltűnt, hogy sokszor ott vagy Gera Zoli közelében. Mintha a szárnyai alá vett volna…
– Mint mondtam, sok játékost ismerek a válogatottból, de az biztos, hogy közülük is ki kell emelnem Gera Zoltánt. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatok tőle, hiszen a válogatottban is sokat beszélgetünk, jó a kapcsolatunk. Mindent megteszek azért, hogy továbbra is válogatott labdarúgó legyek. Ismerem magam, én minden edzésen hajtok, odateszem magam.

– Mik az egyéni céljaid?
– Egyéni céljaim közül az egyik legfontosabb, hogy a következő fél évben is mindent megtegyek azért, hogy minél tökéletesebben elsajátítsam a német nyelvet. Emellett természetesen gólt, gólokat akarok lőni, gólpasszokat akarok adni. Bízom benne, hogy a Ferencváros hasznára tudok válni! A Fradi egy nagy klub, ezért is örülök, hogy ide tudtam jönni. Sikereket akarok elérni a csapattal a bajnokságban és a Magyar Kupában is!

– Mondhatjuk, hogy a karriered, a válogatottságod, a fejlődésed szempontjából most jó helyen vagy a Fradiban?
– Így van, ezt így gondolom, egyetértek vele. Rengeteg munka vár még rám karrierem során, de most azon van a sor, hogy a Ferencvárossal egy kitűnő tavaszt produkáljunk.

Fradi.hu