Kapusunk Bognár Istvánnal együtt a Steelersért szorít.

Az utánpótlásban eltöltött időszakkal együtt csaknem tíz éven keresztül volt a Ferencváros kapusa Holczer Ádám, aki ezen a télen – hét év eltelte után – az NB II-es Soroksárból tért vissza a zöld-fehérekhez. A 198 centiméter magas kapus természetesen örül, hogy ismét ott védhet, ahol elkezdte pályafutását.

Ezért dolgoztam hosszú éveken keresztül, boldog vagyok, hogy visszatérhettem. A Fradi kapujában állni mindig remek érzés, bár őszintén szóval a BKV elleni meccsen nagyon hideg volt, ráadásul dolgom sem akadt, mert a srácok megoldották a védekezést, úgyhogy vártam már a mérkőzés végét.

Holczer nemcsak a labdarúgást szereti, hanem a tengerentúlról már Európába is begyűrűzött tojáslabdás sportért, vagyis az amerikai futballért is rajong, így természetesen neki is okoznak „álmatlan éjszakákat” az NFL rájátszásának mérkőzései.

Eddig tetszik a playoff, mert a Steelers még életben van, vasárnap jöhet a konferenciadöntő a Patriots ellen. Nagyon várjuk már Bogesszel, mert mindketten nagy Pittsburgh-szurkolók vagyunk. Az esélyek? Jó formában vannak, úgyhogy ötven százalékot adok nekik a Superbowlba jutásra. Semleges szemmel nézve kicsit laposabb a rájátszás, mint szokott, sok volt a sima párharc. Reméljük, az utolsó három meccs szorosabb és élvezhetőbb lesz.

Adódik a kérdés, hogy vajon Bognárral közösen próbálják meg kiszurkolni vasárnapról hétfőre virradóra a Pittsburgh győzelmét?

Még nem került szóba, hogy együtt nézzük, de akár még az is előfordulhat. Azért aludnunk is kellene valamennyit, mert másnap indulunk a spanyolországi edzőtáborba, úgyhogy meglátjuk, sikerül-e végignézni a meccset.

És ez még nem minden! Mármint az érdekességekből, amit Holczer Ádám labdarúgáson kívüli életéről tudni érdemes.

Van egy kisebb szőlőnk présházzal. Az öcsémmel, az édesapámmal és a barátainkkal szoktunk ott tevékenykedni. Az eredmény általában egy őszi szüret, aztán a terméstől függően készül a pálinka és a fehérbor változó mennyiségben. Hogy finomak-e? Én nyilván elfogult vagyok, de szerintem a pálinkánk egész jó. A borunkon még finomítanunk kell, vagy legalább a hordókat lecserélnünk.

NSO