Bognár István nyilatkozott a tegnapi felkészülési mérkőzés után.

– Elsőre dupla, ennél jobb belépő aligha kell. Te is így látod?
– Gólt lőni még edzésen is jólesik, nemhogy mérkőzésen. Persze, a helyén kezelem ezt a két gólt, felkészülési mérkőzésen, ráadásul egy sokgólos meccsen szereztem őket. De ahogy minden meccsen, úgy most is jó érzés volt, hogy sikerült eredményesnek lennem.

– Előre megbeszéltétek, hogy te rúgod majd el a szabadrúgásokat, vagy meccs közben alakult így?
– A mester beszólt, hogy én végezzem őket. Szerettem volna elrúgni mind a kettőt, de Thomas Doll jelzése után egyébként is mindenki otthagyta nekem a labdát. Koncentráltam, szerencsére mindkét helyzetben jól sikerült ellőnöm, így én is hozzá tudtam tenni a csapat sikeréhez a magam részét.

– Tétmeccsen is elvállalnád a pontrúgásokat?
– Szeretek szabadrúgást lőni, mondhatom, hogy sokat is gyakorlom őket. Korábban a brazil válogatott Juninho Pernambucano pontrúgásait lestem, és próbáltam úgy megrúgni a labdát, ahogy tőle láttam, csapódjon a kapuba. A szabadrúgásokat nagyon sokat kell gyakorolni. Én most kétszer jól találtam el, de azon leszek, hogy az edzéseket követően minél többet gyakoroljak, hiszen anélkül nem megy.

– Még egy hete sem vagy a Fradinál, kedden érkeztél a klubhoz. Mégis, hogyan telt ez a pár nap, hogy érzed magad a csapatban?
– Jól érzem magam, és bízom benne, hogy a teljesítményem hozzásegít ahhoz, hogy minél jobban és minél hamarabb be tudjak illeszkedni. A Tevel elleni mérkőzés ilyen szempontból is jó volt. A csapatnak pedig továbbra is ilyen szellemben kell minden meccsen pályára lépnie, és edzenie, hiszen akkor elérhetjük a céljainkat.

Fradi.hu