Pólósaink csapatkapitánya és vezetőedzője is optimista, de óvatosságra is intenek, nem szabad félvállról venni a montenegróiakat.

Nyéki Balázs, csapatkapitány

Nehéz ellenfél a Herceg Novi. Óva intek mindenkit attól, hogy azt higgye lefutott a párbaj. Tavaly óta tovább erősödtek, leigazolták a montenegrói válogatott kapust és a BL győztes Petkovicot. A csapatuk jobban összeállt, hozzászoktak az edzőjük által elképzelt taktikához. Ráadásul Nápolyban, idegenben nyertek a Posillipo ellen, ami hatalmas fegyvertény számukra. Mindezek ellenére egyértelműen döntőbe várom magunkat a párharcból, de az biztos, hogy ez nem lesz sétagalopp.

Varga Zsolt, vezetőedző

Picit éreztük, hogy valamennyire “irányított sorsolás” lesz és nem fogunk összekerülni a Veronával… Sokan azt várték az ismerőseim közül, hogy a Nagyváradot kapjuk, nekem nem voltak “megérzéseim”. Egy kicsit talán mindenkinek meglepetés volt, hogy a Herceg Novi kiejtette a Posillipót, számítani kell arra, hogy egy jó csapat. Bizonyos szempontból mindegy, rájuk kell készülni. A legnagyobb probléma a lejutás, maga az utazás lesz, valamint az ottani uszoda, a helyi körülmények hatása.

Mennyire számít, hogy a visszavágó lesz itthon?

Én jobban örülök annak, hogy ott kezdünk.

Mégis, hogy látod most, az ellenfél ismeretében a döntőbe jutás esélyeit?

Akkor tudok erre válaszolni, ha szereztünk róluk videót, mert őket idén még nem láttam játszani. A névsorukat is alaposan tanulmányozni kell. Azt mondom: a játékosállományt nézve, tehát papíron biztos, hogy mi vagyunk a jobb csapat, ennek ki kell jönnie a vízben. Ha ott jól kezdünk és ki tudjuk zárni azt a nyomást, amit a közönség meg mindenki más ránk helyez majd és tudunk játszani, akkor ez sikerülni is fog.

Fradi.hu, VLV