Őszi szezon utáni szakértés, amely szerint hozzá lehet szokni a rossz bíráskodáshoz, hiszen más csapatok évtizedek óta viselik ezt el.

Bognár György

Ha párhuzamot vonunk a mostani és az egy évvel ezelőtti színvonal között, akkor elsősorban a Fradi lassúbb, a korábbihoz képest kevésbé kreatív játéka jelent visszaesést, s leszögezhetjük, nem a külső körülmények okozták a hanyatlást. Kétségtelen, hogy voltak a zöld-fehéreket sújtó játékvezetői ítéletek, de ehhez hozzá lehet szokni, hiszen más csapatok évtizedek óta játszanak így.

A helyes önértékelés célravezetőbb lehetne, hiszen az a csapat, amely a 92. percben döntetlen állásnál tizenegyesből szerzi meg a vezetést, majd középkezdésből gólt kapva döntetlent ér el, vagy a legutóbbi meccs, az MTK elleni örökrangadó hajrájában úgy szerez pontot, hogy az egyik mezőnyjátékosa a már vert helyzetben lévő kapus helyett kézzel hárítja a gólba tartó labdát – és ezt a hattagú játékvezetői kontingens vezetőbírója nem veszi észre -, ne panaszkodjon. Véleményem szerint, ha a ferencvárosiak megfelelő helyzetelemzést tartanak, és rendezik soraikat a tél folyamán, négypontos hátrányuk ellenére is – ami nem sok – képesek megvédeni bajnoki címüket.

NS