Az első négy gólos sikert egy második négy gólos győzelem követte ma a Népligetben.

Ferencváros 12-8 Primorje Rijeka
Negyedek: 2-0, 5-3, 3-3, 2-2
Gólok: Varga 4, Szirányi 3, Avramovics 2, Csuk 1, Jansik 1, Tóth 1

A mai Euro Kupa meccsen egy megszépült uszoda várta a szurkolókat, akik ma a szokottnál nagyobb számban látogattak ki a Népligetbe: a medence partjára is kerültek felépítmények a kispadok és játékvezetők számára, valamint vadonatúj, modern kijelzőrendszer tájékoztatta a nézőket az eseményekről. A mérkőzést jól kezdtük, ugyan csak két góllal vezettünk az első pihenőnél, ez lehetett volna több is, hiszen ötméterest hibáztunk, valamint több kapufát is lőttünk. Csak tíz perc elteltével tudta először bevenni a kapunkat a Primorje, mi pedig ismét ötöst rontottunk, Katonás lőtte csúnyán fölé a labdát. Ezután viszont beindultunk, többek között Tóth Márton fantasztikus csavargóljával összesítésben már nyolc találat volt az előnyünk a félidőben.

Érdekes, hogy sokszor elhangzott a hazai pálya előnye a játékvezetés szempontjából, ez ekkor 6-2 volt a hibákat tekintve, nem mi kaptuk a hat fórt… Szerencsére ezen nem múlott ma semmi. A biztos előny talán kicsit megnyugtatta a fiúkat, a hátralévő időben a horvátok kétszer is két gólra fel tudtak zárkózni, közelebb azonban már nem tudtak kerülni, a győzelmünk egy percig sem volt kérdéses a visszavágón. Magabiztosan, kettős győzelemmel, 25-17-es összesített gólaránnyal léptünk tovább az elődöntőbe. A négy közé jutott még az olasz Verona, a romániai Nagyvárad és a montenegrói Jadran Herceg Novi.

Varga Zsolt

Összességében jó mérkőzés volt, sokkal jobban kezdtünk, mint az első találkozón. A védekezés rendben volt, egy picit a támadás akadozott, nem lőttük be a büntetőinket és a helyzeteinket. A meccs alatt kétszer volt olyan, hogy négygólos előnyből kettőre felengedtük őket, akkor volt egy kis bizonytalanság a védelemben, de elől erőltettük a támadásokat. Félidőben azt kértem: bármi is az eredmény határozott, fegyelmezett védekezést akarok látni. Gratulálok a csapatnak, hogy ott vagyunk a négy között, de azt gondolom ettől a csapattól ez a minimális elvárás. Ugyanakkor azt is mondtam, hogy minden út nehéz, és eddig eljutni is nehéz volt.

Szirányi Balázs

Kívülről talán simának tűnt a mérkőzés, de nem volt az. A visszavágón éreztem, hogy sokkal koncentráltabbak vagyunk, hiszen ez az év utolsó meccse és azt is tudtuk, nem lehet hibázni, mert nincs lehetőség utána javítani. Fontos volt, hogy jól kezdjük a találkozót, mert ha ellépünk, akkor várható volt, hogy fejben feladják a horvátok, ami szerintem meg is történt. Az, hogy nekem jól jött ki a lépés és jól játszottam annak köszönhető, hogy a csapat összeállt, ez a centerjátékon egyből megmutatkozik. Célunk, hogy megnyerjük a sorozatot, mert ez a csapat tud úgy játszani, hogy bármit megnyerjen. Azonban több rövidzárlatot nem engedhetünk meg magunknak. Elégedett vagyok az eredménnyel és a mutatott játékkal, de ahhoz, hogy elérjük a céljainkat sokat kell még javítani a hibákon.

Fradi.hu