A mérkőzés hajrájában kétszer egyenlítettünk, mindkét gólt visszavonták a játékvezetők, így négy másodperccel rövidebb lett a mai MOL Liga találkozó.

SC Csíkszereda 3-2 Ferencváros
Harmadok: 1-1, 1-0, 1-1
Gólok: Tendler (Papp, Jabornik), Tendler (Rafaj, Hardi)

Mi kezdtünk jobban a Vákárban, egyenlő létszámnál Tendler talált be a hazaiak kapujába a harmadik percben. Erre a második fórjukból tudtak válaszolni a kék-fehérek, majd a második harmadban kettős emberelőnyben lőtték be második góljukat – kiállítási arány: oda nulla, ide négy. A záró húsz percben kettőre növelték előnyüket a szeredaiak, öt perc múlva pedig mi örülhettünk, ismét Tendler volt a befejező, újra nyílttá tette a hajrát. Az utolsó percekben kétszer is betaláltunk – a másodiknál már kapus nélkül rohamoztunk – ám hiába, mindkét gólt érvénytelenítették, a szakmai stáb pedig úgy döntött, hogy négy másodperccel a vége előtt levonul a jégről.

Greg Lindqvist

Rengeteg sérültünk volt a mérkőzés előtt, így büszke vagyok a srácokra a mutatott játékért. Úgy gondolom, hogy öt az öt ellen hatvan percen át jobbak voltunk. De ott van a két meg nem adott gólunk. A szabálykönyv egyértelmű, hogy mi történik abban az esetben, ha a korong fejvédőn találja a kapust és a lecsorgó korongból gólt szerez egy csapat. A gólt viszont érvénytelenítették. A második meg nem adott gólnál a játékvezető továbbot int, majd szurkolói nyomásra lest fúj. Ilyennek nem szabadna megtörténnie a ligában. Ennek tükrében nagyon sajnálom a srácokat, hogy ez kellett történjen. Ez egyáltalán nem jó, nem tesz jót a ligának! Nem jó nekünk sem, hiszen kellettek volna a pontok. Nehéz szavakat találni, mivel jól játszottunk.

SC Csíkszereda FB