Pénzbüntetést és eltiltást kapott büntetésül a magyar női kézilabda válogatott az EHF-től a csehek elleni mérkőzés után.

Az Európai Kézilabda Szövetség 1500 euróra büntette a magyar válogatottat, amiért a Magyarország-Csehország mérkőzésen az első időkérés alkalmával a magyar kispad a helyi televíziósok mikrofonját – miután az három alkalommal is lökéssel zavarta meg az időkérést – arrébb rakta. A büntetésből 500 eurót felfüggesztettek. Mellékbüntetésként a válogatott fizioterapeutája felfüggesztett eltiltást kapott.

A Magyar Kézilabda Szövetség miután az EHF értesítette a fegyelmi eljárás kezdetéről kedden, leírta álláspontját, kifejtve, hogy amennyiben bárkit megsértett az ügyben, sajnálja az esetet, hozzátéve ugyanakkor, hogy az időkérés alatt a helyi tévések a mikrofonnal háromszor lökték meg Kim Rasmussen szövetségi kapitány kezét és mágnestábláját, így a 60 másodperces tanácskozásból értékes másodpercek vesztek oda, többször is, a harmadik alkalommal pedig a magyar stáb odébb rakta a mikrofont, hogy mindenki tudja végezni a saját munkáját. Az EHF fegyelmi bizottsága ezen tények ismeretében hozta meg végül a fenti döntést.

MKSZ