A Soroksár hálóőrét kérdezték csapata teljesítményéről és arról, leülne-e a Fradi kispadjára.

Akik rendszeresen látnak védeni, azt mondják, hogy most 28 éves korodra lettél kész, kiforrott kapus. Egyetértesz ezzel?
– Igen. Fiatalon nem volt ennyire kiegyensúlyozott a teljesítményem, sokkal többet hibáztam, de ez egyébként jellemző a fiatal játékosokra. A magam kárán tanultam, ha valamit elrontottam, felálltam és mentem tovább, nekem senki nem segített, mit, hogy csináljak. Öt éve védek az NB II-ben, az utolsó három-négy év már egyre jobb volt.

Van visszaút az NB I-be?
– Nagyon remélem. Aki ismer, tudja, hogy a Ferencváros a szívügyem, jelenleg is a Fradi játékosa vagyok, kölcsönben játszom Soroksáron. Hét éve jöttem el az Üllői útról, nem akármilyen karrier lenne, ha visszatérhetnék.

Dibusz egyelőre kirobbanthatatlannak tűnik a kapuból, mögötte azonban van egy nagyobb űr. Akár a kispadra is leülnél?
– Akár. Szerintem kevés olyan kapus van, aki nemet mondana a Fradinak. Tudom, hogy a kispadon ülni nem a leghálásabb feladat, de gyorsan változhat a helyzet.

Inkább lennél a Fradiban cserekapus vagy egy NB I-es középcsapatban kezdő?
– Ha valaki garantálná, hogy egy középcsapatban három évig rendszeresen védek, akkor már alá is írnám a szerződést. A futball azonban sokkal kiszámíthatatlanabb, simán benne van, hogy két hét után kikerülök a kapuból, míg a Fradiban alakulhatnak úgy a történések, hogy én leszek kezdő. Idén már nyolc csapatnál volt váltás kapusposzton az NB I-ben, ami jól mutatja, hogy nincsenek bérelt helyek. Amennyiben a Ferencváros vezetői arra gondolnának, hogy visszavisznek, nem ijednék meg, hiszen ezért dolgozom évek óta. Dibusszal versenyezni nemes feladat lenne, tény, hogy Dini előnyből indulna, de mindent megtennék, hogy megszorongassam. Ha csak azt érném el, hogy a versenyhelyzetnek köszönhetően még jobban véd, már segítenék a csapatnak, de én ennél többet szeretnék elérni, előbb, vagy utóbb, de védeni szeretnék az NB I-ben. Ha lehet, akkor a Ferencvárosban, ha nem, akkor máshol.

Teljes interjú: Csakfoci