Az egyik pedig még a felvételek alapján sem ítélhető meg teljes biztossággal – a volt FIFA-játékvezető elemezte a tizenegyeseket.

1. Remili Mohamed lépett ki középen a ferencvárosi tizenhatoson belül, Lovrencsics Gergő elsodorta, Kassai Viktor büntetőt ítélt.

Szerintem helytelenül” – mondta Varga László. – „Egyenlő testhelyzetben lévő játékosok találkoztak, a testi fölényét használta ki a védő, lábbal akasztás nem történt.

2. Ismét Remili-Lovrencsics párharc, a balösszekötő helyén a Vasas játékosa egy csellel visszavette a labdát, elesett, ismét büntetőt ítélt a bíró.

El tudom fogadni, hogy ezúttal jól döntött, az esésből és a védő egyik mozdulatából úgy tűnhet, hogy történt szabálytalanság, bár ezt a helyzetet is többször visszanéztem, és a felvételek alapján százszázalékosan nem lehet megítélni a szituációt.

3. Mahir Saglik tolta el a labdát Dibusz Dénes mellett, ütközött a kapussal, az alapvonali asszisztens jelzésére a játékvezető harmadszor is a büntetőpontra mutatott.

Azért nem volt tizenegyes, mert a labda már nem volt megjátszható közelségben, amikor a Vasas csatára elesett. Kassai Viktor kivárt, lehet, hogy az alapvonali bíró szólt, de nem kellett volna büntetőt adni.

4. Jobb oldali szabadrúgás után Böde Dánielt birkózta le Kire Risztevszki, a Fradi is megkapta a tizenegyest a 91. percben.

Egyértelműen az volt, visszahúzták a Ferencváros csatárát. Amúgy nem értem, Thomas Doll hogyan nyilatkozhat olyan butaságot, hogy úgy érzi, nem nyerhettek. Ilyen nincs. A ráadásban kapott büntető is ellentmond a véleményének, azzal a tizenegyessel nagyon úgy nézett ki, a Fradié lesz a három pont.

NSO