Női kézilabda csapatunk az NBI-ben lép pályára, miután tegnap “felavatták” a felújított Elek Gyula Arénát.

Székesfehérvár, KÖFÉM-csarnok, 17.00: Alba Fehérvár KC – Ferencváros
Jegy: 1500 Ft, diák/nyugdíjas 1000 Ft.

Szikora Melinda így várja a soron következő bajnokit:

Kemény mérkőzésre számítok, mert a Fehérvár nem áll túl jól a bajnokságban, csak két pontja van, vagyis biztosan nagyon motivált lesz, hogy pontot szerezzen. Ráadásul ismerem az ottani légkört, a fehérváriak mindig mindenáron el akarják kapni a Fradit, ez már akkor is így volt, amikor ott kézilabdáztam. Bízom benne ugyanakkor, hogy már a bajnoki legelején meg tudjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk náluk, letörjük a lelkesedésüket és megnyerjük a meccset. Még mindig különleges egykori csapatom ellen pályára lépni, főleg Székesfehérváron. Szívemhez nőtt a klub, ami nem is csoda, hiszen öt évet töltöttem ott, szép időszaka a karrieremnek, úgyhogy szívesen megyek oda mindig, hogy megmutathassam, nem véletlenül kerültem a Fradiba, presztízsnek élem meg, hogy jól játsszak ellenük. Még akkor is így van ez, ha mára nem sok ismerősöm maradt a játékosok között, de a volt kapusedzőm, akinek nagyon sokat köszönhetek, még mindig a stáb tagja. Ettől függetlenül győzelmet várok, úgy érzem, a csapat formája rendben van, igaz, az Astrakhanochka ellen azt láttam, hogy kicsit talán bennünk volt még a Vardar-meccs, megtört olykor a lendületünk, de így is hoztuk, amit kellett. És ha ezt nyújtjuk Székesfehérváron is, akkor nem okozhat gondot a két pont begyűjtése.

Deli Rita, a hazaiak edzője így nyilatkozott a mérkőzésről:

Hétfőn már teljes mértékben a Ferencvárosra készültünk, sok időnk nem volt az EHF továbbjutást ünnepelni. A célunk egy nagyon magas színvonalú mérkőzést játszani. Azt gondolom, ha sebességben tudjuk a Fradival a lépést tartani, és meg tudjuk állítani a gyors játékukat, akkor eredményesek lehetünk. Megmondom őszintén, szeretnénk egy jó mérkőzésen pontot vagy pontokat szerezni. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz, és hogy bravúr lenne. Bízom benne, hogy hazai pályán, a szurkolóink támogatásával képesek leszünk egy többesélyes mérkőzést játszani.

Tegnap a lányok felavatták a felújított parkettát a Népligetben, jól látható, hogy még a kapufák is zöld-fehér színben pompáznak:

Fotó: FTC kézilabda

Fotó: FTC kézilabda