Újabb főállású segítők csatlakoznak a nemzeti csapathoz.

A magyar válogatott vb-selejtezőin új, hazai és német szakemberek segítik a felkészülést: csapatorvos, videoelemző érkezik.

Bernd Storck szövetségi kapitány tartja magát a már korábban megismert alapelvéhez: a válogatott stábjának meghatározó posztjaira főállású munkatársakat keres, akik minden energiájukkal a csapat eredményességét segítik.

A kapitány a változások kapcsán elmondta: „Egyetlen célunk a folyamatos fejlődés, és ehhez eszközünk a magas színvonalú és eltökélt munkavégzés. Ebben segítenek minket a most érkező szakemberek. Az Európa-bajnokság bebizonyította, hogy a professzionális háttér mennyire fontos egy csapat életében, és ezt szeretnénk most új szereplők bevonásával folytatni.

Ezért került sor az orvosi csapat átalakítására is: a korábban a Ferencváros és a magyar válogatott mellett egyaránt dolgozó dr. Pánics Gergely és dr. Pák Péter helyét a Budapest Honvédtól érkező dr. Szilas Ádám veszi át főállású csapatorvosként. Az ő munkáját segítő orvosi stáb tagjairól a közeljövőben születik döntés.

A szakmai stábban a Videoton FC-hoz hez távozó videoelemző, Késedi Gábor munkakörét Daniel Stenz veszi át. A német szakember korábban az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben szereplő Vancouver Whitecaps vezető elemzője és játékosmegfigyelője volt, a Bundesligában pedig az 1. FC Köln és a Union Berlin csapatainál dolgozott. Stenz a Vasastól érkező Karpjuk Gáborral közösen segíti majd a válogatott munkáját.

MLSZ