Vízilabda csapatunk a bajnokságban a B-csoportba, a kupában pedig a D-csoportba került.

Vízilabda OBI, alapszakasz, B-csoport

Eger VK
Ferencváros
BVSC
Honvéd
Miskolci VLC
Kaposvári VK
UVSE
Tatabánya

Vízilabda Magyar Kupa, selejtező, D-csoport

BVSC
Ferencváros
Debreceni VSE
Szentesi VK

A bajnokság lebonyolítása nem változik, tehát az alapszakasz végén mindkét csoport első (és második, de ez remélhetőleg minket nem érint) négy helyezettje kerül össze a középszakaszra. Ide a pontokat viszik magukat a csapatok és csak a másik csoportból érkezőkkel játszanak mérkőzéseket. Ezután pedig következik a rájátszás az 1-4. és 2-3. helyezett között. Az első három helyezett szerez jogot a Bajnokok Ligája, a negyedik helyezett pedig az Euro Kupa indulásra. Alapszakasz: szeptember 22. és február 22. között. Középszakasz: február 25. és március 23. között.

A Magyar Kupa selejtező csoportunk házigazdája a BVSC lesz, időpontja: szeptember 23-24. Az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, a tervezett időpont december 2-4. A négyes döntő pedig december 17-18-án lehet.

Vezetőedzőnk így értékelte a beosztást:

Varga Zsolt

A bajnokság új lebonyolításának ez a második éve, látjuk mi az előnye és hátránya. Előnye a kevesebb mérkőzés, hátránya, hogy nem játszunk mindenkivel, és minden pont számít a középszakasz szempontjából. A csoportban a tavalyi döntős Egerrel és az ötödik helyezett BVSC-vel kerültünk össze. A Honvédot, valamint a Miskolcot emelném még ki, mint erősebb csapatot. A Magyar Kupában az alapvető elvárás a selejtezőből a továbbjutás, remélem első helyen. Ebben a csoportkörben számomra a BVSC tűnik a legerősebbnek.

Fradi.hu

Csapatunk a nemzetközi színtéren is érdekelt, az Euro Kupa sorsolását augusztus 30-án tartják Dubrovnikban. Az első selejtezőkör a LEN weboldala szerint október 14. és 16. között lesz.