Az első faházas edzés után nyilatkozott csapatunk vezetőedzője a sportnapilapnak.

Elégedett az első edzéssel?
Nehezen indult, de sokkal jobb lett a végére. Nem fogtuk vissza magunkat, belecsaptunk a lecsóba elég rendesen, látszik a lányokon, hogy a nyári munka nagy részét elvégezték, így nincsen jelentős fizikai lemaradásuk. A labda még időnként zavar minket, de összességében nem voltam elégedetlen.

Nehéz szezon elején összekapni a játékosokat?
Szerencsére egyáltalán nem. Persze ilyenkor nagyon örülnek egymásnak, és minden pillanatot megragadnak a nyári élmények kitárgyalására, de látszik, hogy jó hangulatban tértek vissza, felszabadultak, vigyorognak. De később lesz még ennél is jobb, csak vissza kell szokni a ritmusba.

Számít, hogy a felújítás miatt nem tudnak a megszokott csarnokban edzeni?
Nincs semmi dráma, ezzel tisztában voltunk már régóta, és egyébként sem tudunk rajta változtatni. Ráadásul ha nincs ez a felújítás, akkor meg a tavaszt nem tudtuk volna ott befejezni. Nekem amúgy is nosztalgikus érzéseim vannak a Faházzal kapcsolatban, ahol most készülünk, mert már itt edzettem akkor is, amikor megépült.

Az Elek Aréna átadásáig hol lesznek a hazai meccsek?
A Budaörs és a Kispest beleegyezett abba, hogy pályaválasztói jogot cseréljünk, és bízom benne, hogy az ötödik fordulóban, a Mosonmagyaróvár ellen már a saját, felújított csarnokunkban játszhatunk.

Idén a szokásosnál több, két hónap van a bajnoki rajtig. Változtat ez valamin?
Csak egy pluszhétről van szó, összességében annyira nem számít, talán egy kicsit aprólékosabb munkára lesz lehetőség. Egyébként nem zökkent ki minket a megszokott ritmusunkból, szombaton például már utazunk Sepsiszentgyörgyre edzőtáborozni.

NS