Új igazolásunk azt is elmondja, hogy milyen érzés volt az EB-n játszani.

Mint arról beszámoltunk, Lovrencsics Gergő aláírt a Ferencvároshoz, amelyet hivatalosan kedden este az M4 Sport Fradi TV című műsorában jelentette be a zöld-fehér klub. Lovrencsics azt emelte ki, hogy négy év légióskodás után egy bajnok és kupagyőztes csapathoz tér haza, amelynek célja, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

„Mindig is úgy voltam vele, hogy lépcsőfokról lépcsőfokra akarok haladni a pályafutásom során, és a Fradi ideális választás, hiszen a BL-ért harcoló Fradihoz képest visszalépés lett volna, ha a Lechnél maradok. A játékosok többségét már ismerem, vagy ellenfélként találkoztam velük, vagy korábbi csapattársaimat tisztelhetem bennük. Jó közeg fogad az FTC-nél, egy igazi baráti társaságba csöppentem” – árulta el a magyar válogatott játékos.

„Nekem is ez a célom, hiszen Európa Liga-csoportkörben már pályára léptem. A következő lépcsőfok a BL lenne, de ehhez nagyon sokat kell dolgoznom” – hangsúlyozta a futballista, hozzátéve, hogy számára mindig is a csapat volt a legfontosabb, hogy sikeres legyen, s ha az együttes jó teljesítményéhez gólokkal, gólpasszokkal tud hozzájárulni, akkor még boldogabb lesz.

Az eddigi 14 válogatott találkozóján egy gólos Lovrencsics a portugálok elleni csoportmérkőzésen (3-3) és a belgák elleni nyolcaddöntőn (0-4) lépett pályára a franciaországi Európa-bajnokságon.

„Nagyon jó emlékekkel jöttünk vissza, nagyon sok tapasztalattal. Nemzetközi topjátékosok ellen játszhattunk, úgyhogy tényleg nagyon sok pozitív emlékkel tért haza minden egyes játékos az Európa-bajnokságról” – hangsúlyozta Lovrencsics, aki azt is elmondta, hogy egy hét pihenője volt az Eb után, ám fizikálisan továbbra is jó állapotban van, s egészségügyi problémája sincs.

forrás: nb1.hu