Atlétika, kajak-kenu és vízilabda.

Kajak-kenu

A hétvégén zajlott le a Velencei-tavon az országos diák kupa, ahol közel 3000 versenyző volt jelen.

Gergő Bálint 200 méteren aranyérmet nyert a serdülők között, míg Lászlófalvi Dominikkel, Balla Leventével és Kozák Botonddal négyesben a negyedik helyen végzett. Az ifik versenyében Turcsán Kinga és Nemes Valentina 500 méteren párosban harmadikok lettek, míg kölyök korosztályban Gergely Dominik ért el negyedik helyezést.

Sikeres volt a Fradi számára az idei első ifjúsági válogató Szegeden. 200 méter párosban Kirkov Valentin a szarvasi Kuli Istvánnal egy hajóban magabiztosan nyerte meg a versenyt. Kirkov egyesben második lett a sprint távon, míg a mezőny nagy részénél két évvel fiatalabb Gergő Bálint a 7. helyen zárt.

Petró Erik a KSI-s Varga Ádámmal párban 500 és 1000 méteren is nyert, előbbi távon a második helyen Kirkov Valentin és Gergő Bálint Fradi-párosa ért célba.

A felnőttek között sem maradtunk érem nélkül. Csizmadia Kolos, U23-as korú versenyzőnk harmadik helyet szerzett, míg Bán Kristóf és Dombi Rudolf párosa 500 méteren a második helyen ért célba.

Atlétika

A magyar ifjúsági atlétika-válogatott a csehországi Brnóban vett részt válogatott versenyen.

Magasugrónk, a 17 éves Abdul Kevin Kristóf 204 centiméteres egyéni csúccsal nyerte meg számát. Ezzel az eredménnyel sportolónk az ifjúsági Európa-bajnoki szintet is elérte!

Abdul Kevin Kristóf egyéni sikere mellett a magyar válogatott is az első helyet szerezte meg a viadalon.

Vízilabda

Befejeződtek a vízilabda utánpótlás bajnokságok, melyekben csapataink közül hárman végeztek dobogón, érdekesség, hogy mindhárman annak másik fokán.

A legeredményesebb utánpótlás együttes, Bata Kornél csapata lett a szezonban, amely megnyerte a népligeti tavaszi tornát, a hétvégi ceglédi emléktornát és a Budapest Baby bajnokságban is az első helyen zárt. Klubunk 2002-es korosztálya úgy végzett huszonhárom vetélytársa közt a második helyen, hogy egész évben csak két vereséget szenvedett a későbbi bajnok KSI-től.

A Ferencváros vízilabda utánpótlás csapatai összesen kilenc bajnokságban szerepeltek, ezekben két harmadik, két negyedik, egy ötödik és egy hatodik helyet szereztek. A sportág ferencvárosi fejlődését mutatja az is, hogy az FTC történelmében idén indult először leány csapat bajnokságában, akik az előkelő negyedik helyen zárták a szezont.

FTC Vízilabda utánpótlás eredmények

2015/16-os szezon:

2005 Budapest Baby bajnokság: 1.hely
XXIII. Beck Peter emléktorna, Cegléd: 1. hely
FTC Tavaszi torna, Népliget: 1.hely
Kőnigh György gyermek 2004 bajnokság: 4.hely (24 csapatból)
Markovits Kálmán gyermek 2003 bajnokság: 3. hely (24 csapatból)
Rusorán Péter gyermek 2002 bajnokság: 2.hely (24 csapatból)
Országos Gyermek bajnokság: 5 hely.
Országos Serdülő bajnokság: 4. hely
Országos Ifjúsági bajnokság: 6. hely
Budapest Serdülő Bajnokság: 3. hely
Budapest Leány 2002 bajnokság: 4. hely

Fradi.hu