Ádám szerint fejben volt furcsa érzés az osztrákok elleni Európa-bajnoki mérkőzés.

Gera Zoltánhoz hasonlóan Nagy Ádám is végigjátszotta a magyar labdarúgó-válogatott első mérkőzését az Európa-bajnokságon, amelyen nemzeti csapatunk 2-0-ra legyőzte Ausztriát. Ádám szerint a szurkolók élvezetes meccset láthattak.

Nyíltsisakos küzdelem volt, a kezdetektől keményen egymásnak mentünk. Az első 10-15 percben az osztrákok jobban játszottak, ekkor jutottak kapufáig is. Sokáig nyílt volt a meccs, mindkét csapatnak volt esélye a gólszerzésre, de elmondhatatlanul örülök, hogy végül nekünk sikerült betalálni. A hajrában már kinyíltak az osztrákok, így rá tudtunk tenni még egy lapáttal.

Fiatal középpályásunk a Németország elleni felkészülési mérkőzéshez hasonlította a találkozó elejét.

Akkor is kicsit lassan kezdtünk, aztán szép lassan passzról passzra építkeztünk, egyre jobban tartottuk a labdát, aztán a támadásépítésben is folyamatosan fejlődtünk a meccs alatt. De azt hiszem, ez a mai győzelem nagy lökést ad nekünk a következő csoportmeccsekre, és segít levetkőzni ezt a kisebb megilletődöttséget is.

A magyar válogatott összes játékosához hasonlóan Nagy Ádám is először játszott Eb-meccset, de ez nem minden tekintetben jelentett új szintet számára.

Inkább fejben volt furcsa érzés; még a meccs után is azt beszéltük a társakkal, hogy néhányan fel se fogtuk, hogy tényleg Eb-meccset vívtunk, ráadásul győztes meccset. A fizikális résszel nem volt gond, a futást genetikailag bírom, ilyen szempontból nem volt kiugróan más szint a mai, mint amihez eddig szoktam. Persze felépítésben van még hová fejlődnöm, hogy a párharcokban, ütközésekben erősebb legyek és jobban fedezzem a labdát.

Társaihoz hasonlóan Ádám is nagyon hálás a magyar szurkolóknak.

Köszönjük mindenkinek a támogatást, ez tényleg plusz energiát ad nekünk a pályán. Tudjuk, hogy sok Fradista is volt köztük. Azoknak is köszönjük, akik otthon, tv vagy kivetítő előtt izgultak értünk.

Fradi.hu