A tegnapi napon a szurkolók között is elinduló még jobb megoldás is előkerült a sportmédiában, azaz a holland játékos a foci, míg a szintén holland Polman a női kézilabda szakosztályhoz írhatna alá.

Nem hiszem, hogy készen állna egy ilyen döntés meghozatalára. Ám ha az átigazolás mellett dönt, valószínű, hogy a szívére hallgat” – ezt Klaas Jan van der Veen, a holland soccernews.nl munkatársa nyilatkozta szombaton az NSO-nak, az újságíró ugyancsak nehezen tudja elképzelni Van der Vaart magyarországi szerződését.

Viszont a döntésben még a középpályás új szíve választottja, a holland válogatott kézilabdázó, Estavana Polman is szerepet játszhat – ha már a „szív” szóba került.

A legfrissebb, Hollandiából származó értesüléseink szerint ugyanis felvetődött, hogy a 74 válogatott meccsén 226 gólt szerző irányító-balátlövő is a Fradiba szerződne, az FTC kézilabdacsapatához. A 2015-ben vb-ezüstérmes holland válogatott alapemberének számító, jelenleg a dán Esbjergben játszó 23 éves Polman erősítést jelenthetne Elek Gábor együttesének.

Ez pedig már vonzó opció lehetne Van der Vaart számára, aki egyébként a hírek szerint maga kereste meg Dollt, hogy adott esetben szívesen dolgozna vele újra. Természetesen a Fradinál is szívesen látnák a 33 éves, 109-szeres holland válogatott labdarúgót. Az FTC azonban csak a töredékét tudná kifizetni Van der Vaart jelenlegi, évi 1.2 millió eurós fizetésének.

Úgy tudjuk, a holland gondolkodási időt kért, miután tájékozódott az esetleges magyarországi szerződés anyagi részleteiről. Az biztos, hogy a Betistől távozna, és mivel kevés lehetőséget kapott, de a fizetése magas, a sevillai klub sem gördítene akadályt a távozása elé, élő szerződése ellenére sem. A fő kérdés, az, hogy a nemzetközi átigazolási időszak augusztusi hajrájáig Van der Vaart kap-e a ferencvárosinál minden szempontból sokkal jobb ajánlatot. Ha nem kap, és közben esetleg a Fradinak sikerülne az El-ben vagy a BL-ben főtáblára jutni, akkor lehetne sansz az érkezésére – de egyelőre nagy tételben nem érdemes fogadni rá.

NSO