Csapatban – itt társa klubunk fiatal tornásza, Balázs Krisztián is – 8., egyéni összetettben 11. helyezést ért el, ma pedig a szerenkénti döntőben szerepel.

Boncsér Krisztián

A csapat forduló után:

Nagyon örülök a négy finálémnak, reménykedtem benne, de bevallom őszintén betegen versenyeztem, a pódiumedzésen a hideg csarnokban ugyanis megfáztam. Mindenesetre bíztam abban, hogy ez nem vet vissza, mindkét ugrásom jól sikerült, a talaj is szép volt, és a nyújtó is jól ment. Mivel a csuklóm fáj, a gyűrű és a ló nem sikerült. A csapat 8. helyezésével nagyon elégedett vagyok, mindenki szívét-lelkét beletette a csapatból, a két kicsire külön büszke vagyok. Fantasztikus volt a hangulat a csarnokban, egy fordulóban versenyeztünk a svájciakkal folyamatos örjöngés és tapsvihar közepette.

Az egyéni forduló után:

Nagyon elégedett vagyok, jól sikerült ez a nap. A három döntős szeremen jó gyakorlatokat adtam elő, életem eddigi legjobb ugrását produkáltam, 15 pont fölött kaptam rá. Fantasztikus volt, hogy amikor beleálltam, az egész csarnok tapsviharban tört ki. Arról nem is beszélve, hogy több külföldi edző is odajött gratulálni, ez nagy elismerés számomra. Az ugrás mellett talajon is a második legmagasabb pontot kaptam, míg nyújtón senki sem tudott megelőzni. A másik három szeren kell majd javítanom, de a csuklóm úgy fájt, hogy lovon például nem is melegítettem, csak a gyakorlatra szedtem össze magam. A fináléban már egyáltalán nem izgultam és a torkom sem fáj annyira, felszabadultan versenyeztem, megpróbálom átvinni ezt a formát a vasárnapi szerenkénti döntőkre.

MATSZ