Az évad során kiosztott értékelések szerint – a végeredményt Bognár György is megszakértette.

ns

Kapus: Király Gábor (Haladás) 5.053

Jobbhátvéd: Jonathan Heris (Dózsa) és Loic Nego (Videoton) 4.000 – Emir Dilaver a harmadik 3.926-os pontszámmal.

Középhátvéd: Leandro 4.400 – Michal Nalepa az ötökdik 4.069-os pontszámmal.

Balhátvéd: Cristian Ramírez 4.222

Cristian Ramírez ősszel is első volt a posztján, most is az, noha úgy éreztem, visszaesett a teljesítménye. Nem volt olyan lendületes, dinamikus, mint az első fél évben, vagy mint tavaly tavasszal, még egy törlesztésért kapott piros lap is belefért, ez inkább a többi védő kritikája. Mindenesetre úgy érzem, az ecuadori légiós jobb játékra is képes, korábban lényegesen hatékonyabban segítette a Fradi támadásait.

Középső középpályás: Nagy Ádám 4.500

Nagy Ádám is visszaesett, sérülés is akadályozta, de én azt vártam, tovább fejlődik. Mindenki látja, milyen tehetséges, de időként az az ember érzése, mintha nem tudná, merre van a kapu, mert oldalra, hátrafelé passzol. Sokkal többet is hozzátehetne a Fradi játékához, ha többet kockáztatna, a kapu felé indulna, arrafelé keresné az összjáték lehetőségét.

Jobb oldali támadó: Balogh Balázs (Dózsa) 4.300 – Varga Roland a második 4.167-os pontszámmal.

Támadó középpályás: Gera Zoltán 4.724 – Hajnal Tamás a második 4.526-os pontszámmal.

Gera Zoltán talán már nem is annyira kimondott támadó középpályás, mint volt egykoron: most inkább a szűrő pozíció és az irányító között mozgott, kevesebbet került a kapu elé. Ezzel együtt nálam is ő volt a bajnokság legjobb mezőnyjátékosa, nagyon tetszik a futballja, a legtöbb váratlan húzást még mindig tőle láthattuk. Hajnal Tamás volt kissé előrébb, kettejük összjátéka döntően befolyásolja a Ferencváros teljesítményét.

Bal oldali támadó: Radó András 4.263 – Roland Lamah a harmadik 4.233-os pontszámmal.

Radó András? Rúgott szép gólokat, mégsem tudott meghatározó embere lenni a bajnok Fradinak, más kérdés, hogy nagy a konkurencia. Ami azért az ő esetében fontos lehet, hogy voltak jó meccsei, olyan produkciói, amelyekre lehet építeni. Roland Lamah harmadik lett, de ő is volt már jobb.

Középső támadó: Böde Dániel 4.655 – Stanislav Sesták második helyezett 4.263-os pontszámmal.

A gólkirály joggal lett első a centerek között: ha működik a köré felépített támadójáték, vagyis a széleken a védősor mögé kerül a Fradi, és jönnek a beadások, messze ő a legveszélyesebb, ha egyedül hagyták, gólt szerzett, ez ilyen egyszerű. Másfelől az összjátékban is hasznos, fel lehet rá passzolni, ívelni a labdát, jól cselez, jól folytatja a játékot kis területen is.

NS