Emirt kérdezte a Kurier – szóba került az is, hogy meddig tervez a Fradinál a szélső.

Akár már a hétvégén begyűjtheti az FTC az OTP Bank Liga bajnoki címét, amire 12 éve várnak a Ferencvárosnál. Ehhez győzniük kell a zöldeknek Debrecenben.

A Fradi egyik alapembere, az osztrák-bosnyák Emir Dilaver a Kurier c. lapnak beszélt arról, miért lenne nagy szó, ha ennyire idő előtt révbe érnének, amire egyébként a jobbhátvéd maga sem számított.

Az igazat megvallva sokkal hamarabb összejöhet a bajnoki cím, mint vártam. A csapatunk sokkal erősebb, mint a liga többi együttese, egyértelműen uraljuk a bajnokságot. Egész évben azért dolgoztunk, hogy sikerüljön megnyernünk az aranyérmet. Minden találkozónkon dominálunk, az ellenfeleink közben mind rendkívül védekező felfogásban futballoznak ellenünk, nagyon fontos a koncentráció az ilyen meccseken. Épp emiatt is vagyok olyan elégedett azzal, hogy idő előtt elhódíthatjuk a bajnoki címet.

Dilaver edzőjének, Thomas Dollnak, valamint a magyar szinten kiemelkedő körülményeknek is nagy szerepet tulajdonít a sikeres szezonban.

Először picit szkeptikus voltam. De amikor idejöttem tárgyalni és beszéltem Dollal, nagyon meggyőző volt. Nagyon ritkán találkozni olyan edzővel, aki ennyire megnyerő, talán Peter Stöger volt még ilyen az eddigi pályafutásom során – utalt korábbi, az akkor az Austria Wien kispadján ülő osztrák szakemberre a bekk. – Az itteni körülmények a Salzburhoz, az Austriához vagy a Rapidhoz hasonló feltételeket biztosítanak. Ugyanakkor az ellenfeleink stadionjai nem mindig ilyenek, ami sokszor nagyon nehézzé teszi a dolgunkat – tette hozzá Dilaver, aki azt is kiemelte, milyen nagy könnyebbség a számára, hogy mindössze néhány percre lakhat családjával együtt a Groupama Arénától és a népligeti edzőközponttól.

A védő ugyanakkor túlságosan hosszú távra már nem tervez Budapesten. Dilaver jelenlegi szerződése 2017 nyaráig szól a Ferencvárosnál.

Szeretnék majd valami egészen más tapasztalatot is begyűjteni, jó lenne többet látni a labdarúgás világából – fogalmazott az osztrák lapnak.

Csakfoci