A szövetségi kapitány mellett Dzsudzsák, Németh és Szalai nyilatkozott.

„Újra teljes a csapatunk, mindenki megérkezett! Ma 17 órától együtt edzhet mindenki – kezdte Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány. – Az eddigiekkel elégedett vagyok, az itthon játszókkal is sokat tudtunk gyakorolni. Pénteken volt egy edzőmeccsünk az U21-esek ellen, utána szombaton ezért pihenőt kaptak a játékosok, tegnap találkoztunk ismét.”

„Most már nincs sok időnk hátra, ma és holnap tudunk még készülni. Szerdán 10 órakor repülünk, 19 órától edzés lesz Oslóban. Csütörtökön pedig igyekszünk próbára tenni a norvégokat. Hogy elfogadnám-e a döntetlent? Nehéz ezt most mérlegelni, de a jó kiindulópont nagyon fontos. Szeretnénk gólt szerezni, és lehetőleg elkerülni, hogy az ellenfél betaláljon. Meg kell szerveznünk a védekezést, de a támadást sem akarjuk elhanyagolni” – folytatta a német szakember.

„Az erőnléti felmérés eredményeivel elégedett vagyok. Azt akartam felmérni, hogyan tudunk regenerálódni az első és a második mérkőzés között. A játékosaink nem lassúak, igen gyorsak, nemzetközi szinten jó minőségű labdarúgóink vannak. A kezdő tizenegyet nem szeretném most elárulni, de a szakmai stábbal nagyjából tisztában vagyunk a felállással, kilencven százalékban már megvan, hogy kezdünk” – tette hozzá a kapitány.

„Hogy Kleinheisler meghívását a keretbe mi okolta? Hosszabb ideje ismerem, tudom, milyen képességei vannak, az U21-es csapatban jó benyomást tett rám. A múlt héten megnéztük őt is, lehetőséget adtam neki, hogy megmutassa magát nekünk. Möllerrel egyeztetve úgy láttuk, ő az egyik legjobb játékosunk. Ha jó labdarúgókat keresünk, nem mehetünk el mellette!”

„A világranglistás helyezés nem izgat, tudjuk, milyen szintet képviselnek a norvégok. Ödegaardtól nem félünk, nekünk is kiváló játékosaink vannak” – mondta Storck.

Dzsudzsák Balázs: – Sajnos az utolsó bajnoki meccsünk nem sikerült túl jól, 30 ezer ember szurkolt a derbin, hihetetlen volt átélni! A 90. percben kaptunk egy gólt. Szerencsére van siker is a hátam mögött, végig játszottam a meccseket, jó formában és erőben érzem magam. Örülök, hogy lenéznek minket a norvégok. Az a célunk, hogy csütörtökön jó eredményt érjünk el, utána pedig itthon kiharcoljuk a továbbjutást. Nem baj, ha túl magabiztosak, szeretnénk meglepni őket! Fontos, hogy gólt szerezzünk idegenben, de ha 0-0 lesz, és itthon kiharcoljuk a továbbjutást, akkor sem leszünk szomorúak természetesen. 2 órája vagyok csak itt, nem tudok a stábcseréről így túl sok konkrétumot mondani. Mindenki arra fókuszál, hogy életünk legfontosabb meccsei vannak előttünk. Mindenki azért jött, hogy segítsen. Ha túl leszünk a két meccsen, visszatérhetünk a kérdésre. Bízom benne, hogy jól sül el a váltás. Az utolsó két válogatott meccsen nem tudtam annyit hozzátenni a csapat játékához, mint amennyit vártam, ezért szeretném most góllal, gólpasszokkal meghálálni a kapitány bizalmát. A csapat élére szeretnék állni!

Németh Krisztián: – Eddig az amerikai kupadöntő volt a felnőtt pályafutásom legfontosabb meccse, ezt a kettőt most előrébb tenném. Az ilyen meccsekért kezdtünk el futballozni!

Szalai Ádám: – Nekem is ez a karrierem két legfontosabb meccse. Nekem van norvég csapattársam, tőle tudom, hogy nem néznek le minket, csak a sajtón keresztül akarnak nyomást gyakorolni ránk. Mindenki tisztában van a klubcsapatomban betöltött szerepemről, de hívott a kapitány, és jöttem. Azon leszek, hogy segítsek a válogatottnak. A norvég csapattársam nincs a keretben, de folyamatosan beszéltünk a pótselejtezőről. Amíg nem tudtam, hogy a keretben leszek, arról beszéltünk, hogy az egyik meccset nála nézzük, a másikat nálam. Most egyedül nézi majd… Mark Clattenburg tapasztalt bíró, nem hiszem, hogy kardinális kérdés lenne, hogy angol vagy nem angol. Nem szabad túl nagy nyomást helyeznünk magunkra. Tudjuk, hogy az ország számára is mennyire fontos a két mérkőzés. Nyugodtnak kell lennünk, nem szabad belehajszolnunk feleslegesen magunkat a mindenáron győzni akarásba. Nem szabad túlgondolkodni a mérkőzéseket, hiszen ez blokkot is okozhat a fejekben.

Csakfoci, NSO