Orosz Pál mellett ezentúl Dörnyei Balázs is tagja a szervezetnek.

Az ECA marketing és kommunikációs munkacsoportja idén áprilisban jelentette meg a Klubmenedzsment című kézikönyvet. A kiadványban is komoly szerepet vállaló Orosz Pált az őszi tisztújítás során megerősítették pozíciójában, így a következő három évben is olyan komoly klubok képviselőivel dolgozhat együtt, mint a Real Madrid, a Bayern München, a Milan vagy a bizottságot vezető Manchester United.

– Nagyon komoly presztízsértékkel bír, hogy továbbra is ilyen klubok társaságában dolgozhatunk közösen – mondta Orosz Pál, aki a mögöttünk hagyott és az előttünk álló ciklusra is kitért. – Az elmúlt három év legnagyobb eredménye a Klubmenedzsment című könyv. Ez egy rendkívül szép kiadvány, amellyel az volt a célunk, hogy ne csak a közvetlen európai elit használhassa, hanem a Ferencváros méretű klubok is – nem véletlenül szerepelünk benne a marketingstratégiáról szóló fejezetben, de ugyanígy példa a könyvben a PSV Eindhoven vagy épp a Dinamo Kijev. Az új ciklus alapító ülése december 15-én lesz Manchesterben. Ott szembesülünk majd azzal, hogy a munkacsoportban bekövetkezett személyi változások milyen hatással lesznek az eddig irányvonalra, és közösen kidolgozzuk majd a stratégiát a következő évekre.

Orosz Pál mellett klubunkat képviseli mostantól az európai szervezetben Dörnyei Balázs, a női labdarúgó-csapatunk vezetőedzője, aki a női labdarúgás bizottság tagja lett. Ebben a bizottságban olyan top egyesületek találhatók, mint a korábban női BL-t is nyerő Lyon, Arsenal, Wolfsburg, Potsdam négyes, vagy a mieinket az idei sorozat csoportkörében megelőző, majd a selejtezőre kényszerült csapatok közül egyedüliként a legjobb 16 közé jutó Twente.

– Dörnyei Balázs beválasztása nagyon nagy elismerés a Ferencváros számára – folytatta Orosz. – Még Nyonban, a Bajnokok Ligája selejtezőjének sorsolásakor merült fel, hogy ha a Fradi most már női labdarúgásban is nagy csapat, akkor a bizottságban is részt vehetnénk. A női labdarúgás dinamikusan fejlődik Európában, az UEFA szorgalmazza az előtérbe kerülését és a színvonal is egyre magasabb – a mostani szezonban kifejezetten jó meccseket hoz a lányok BL-sorozata. Némelyik német vagy francia klub pedig már olyan költségvetésből gazdálkodik, mint itthon egy-két élcsapat a férfi mezőnyben. A BL-szerepléssel idén mi is szintet léptünk, és ennek a sportdiplomáciában is meglett az eredménye.

Maga Dörnyei Balázs még keveset tud az ECA-ban zajló munkáról, de nagy várakozással tekint a kontinentális együttműködés felé.

– Villámcsapásként ért a megkeresés, egyáltalán nem számítottam rá – kezdte Dörnyei. – Nagyon megtisztelő, hogy ha egy egész Európát átfogó szervezetnél magyar edzőként valaki szerepet kap, és ez fokozottan igaz a női labdarúgásra. Kíváncsian várom a munkát, hiszen nagyon komoly klubok társaságába kerültünk. Külön megtisztelő számomra, hogy a magyar csapatok közül minket választottak, úgy érzem, ez az elmúlt években a Fradinál végzett munkánk eredménye. Reményeim szerint ez az együttműködés is segíteni fog abban, hogy egyre inkább a nemzetközi labdarúgó-élet résztvevőjeként számolnak velünk női futballban is.

Fradi.hu