A Sport2 ma háromnegyed kilenckor adja a Notts County salfordi vendégjátékát, vélhetően Stanley Aborah és Julian Jenner is a keret tagja lesz. Az FA-kupa első fordulójában látogat a negyedosztályú (League One) Notts County a manchesteri külváros csapatához. A Salford City FC idén újonc a Northern Premier League Premier Divisionban, azaz az angol hetedosztályban. Az 1400 főt befogadni képes pályával rendelkező fél-amatőr csapatot tavaly nyáron vette meg A Ryan Giggs-Paul Scholes-Gary Neville-Phil Neville-Nicky Butt konzorcium, majd bevették társnak a szingapúri milliárdost, Peter Limet, aki a Valencia mellett Cristiano Ronaldo arculati jogait is birtokolja és nemrég majdnem megvette a Liverpoolt is.

IMG_6932e

Ennek ellenére a csapatot húsz önkéntes segíti. A játékosok főállás mellett fociznak, heti két edzéssel. Sztárcsatáruk, a 35 éves Gary Seddon például modell, a menedzser pedig fuvaros, néhány játékosnak fizetnek , magyar szemmel komoly összeget (Seddon heti 400 fontot, azaz havi hétszázötvenezer forintot kap). A mai meccset azért adja a BBC (és emiatt a SportTV), mert az elmúlt csütörtökön és ma egy remek két részes dokumentumfilmet vetítettek a kiscsapat tavalyi szezonjáról, „Class of 92 – Out Of Their League” címen.

Ennek ellenére természetes Monizék a meccs egyértelmű esélyesei, főképp, ha elolvassuk a hazaiak mesterének, Anthony Johnsonnak a nyilatkozatát: „Kivettem két nap szabadságot, mert annyi videón kellett átrágnunk magunkat. Meg kell tisztelni a vendégeket azzal, hogy elvégezzük a házifeladatunkat.”

Salford City: Jay Lynch, Christopher Lynch, O’Halloran, Howson, Dawson, Stopforth, Hardcastle, Burton, Hulme, Webber. Cserék: Kebbie, Moses, Allen.

Notts County: Carroll, Hewitt, Audel, Edwards, Sheehan, Aborah, Smith, Noble, McLeod, Stead, De Silva. Cserék: Loach, Amevor, Thompson, Jenner, Spencer, Burke, Campbell.