Vízilabda csapatunk kapitánya nyilatkozott.

Ugye nem veszi el Gerendás György munkáját a következő szezonban?
Mire céloz?

A múltkor arra kért a szakmai igazgató, reklamáljon kevesebbet, hogy az ő szerepe is megmaradjon.
Nehéz lenne őt túlszárnyalni reklamálás terén, de igyekszem visszafogni magam.

Csapatkapitányként hogy lehet megtartani a határt, hogy ki is álljon az együttesért, de megfelelően is viselkedjen?
Ez már az előző szezonban nagyjából tisztázódott, amikor az OSC ellen cserével kiállítottak. Utána megbeszéltük a bírókkal, hogy mi fér bele és mi nem, így most már nincs vele gond.

Élvezi a csapatkapitányságot?
Tetszik, egyben nagy felelősség is. Főleg mert sok a fiatal, akiknek minden téren példát kell mutatni. Nem lehet lazsálni egyetlen edzésen sem, minden mérkőzésen jól, a lehető legjobb mentalitással kell teljesíteni.

Mint nagy öregtől kérdezem, milyennek látja a keret fiataljait?
Az elmúlt évek csapataihoz képest szerencsés helyzetben vagyunk, mert olyan fiatalokkal dolgozhatunk együtt, akik szívesen tanulnak, és szeretnének jobbak lenni. Ezt bizonyítja, hogy négy játékosunk szerepelt a most véget ért junior-vb-n, illetve ott van a szintén fiatal Jansik Szilárd – de az ifjak közül mindenki szeretne felnőttválogatott lenni.

Első ránézésre úgy tűnik, a csapatnak van egy rutinos kezdő-, meg egy fiatalos második sora. Mire lehet képes a Ferencváros a következő idényben?
A Fradi az előző szezonban sem volt rossz, de nagyon kicsivel többet vártunk magunktól. Nem abban, hogy a negyedik helyezésnél jobbat érjünk el, hiszen a három nagycsapat végzett csak előttünk, hanem abban, hogy jobban megszorongassuk őket. Az új igazolásokkal előrébb léptünk, közelebb kerülhetünk a Szolnok, OSC, Eger hármashoz, remélem, ezt tudjuk is bizonyítani.

Gerendás György arról beszélt, a negyedik hely megtartása sem lesz könnyű.
Valóban nem, hiszen a Szeged is erősödött, a Honvéd mindig erős – úgy is, hogy négy-öt új játékost igazolt, mert lendületes, fiatal pólósokról van szó. Nehéz lesz megtartani a negyedik helyet, és egyelőre nem is látjuk pontosan, milyen lesz a mostani kétcsoportos bajnokság, de egy pillanatra sem aludhatunk el, minden pontra szükségünk lesz.

Mentálisan miként kell kezelni, hogy légüres térbe kerültek, merthogy a három nagycsapat erősebb, viszont elvárják, hogy a többieket megelőzzék?
Az előző szezonban azt beszéltük Vad Lajossal, a Honvéd edzőjével, hogy ők és a Fradi külön kategóriát képvisel, igaz, a szezon végére a Honvéd kiesett ebből a körből. Szeretném, hogy a mostani szezonban ha nem is külön kategóriát képviselnénk, de ellépnénk a középmezőnytől, és közelebb kerülnénk az első háromhoz. Sőt, esetleg tudjunk mérkőzést nyerni ellenük is.

Nemzeti Sport