Az egyetlen magyar boksz érmet klubunk sportolója szerezte az Európai Játékokon.

Pirosban Xaybula Musalov. Kékben Harcsa Zoltán. A lelátón nem a mieink vannak többségben… A ringbíró karakteres figura, az ír Micky Gallagher.

Lényegtelen tény: az azeri x valójában h-nak ejtendő. Harcsa azt mondta ellenfeléről, nem túl technikás, igyekszik mindent erőből megoldani. A közönség ütemesen tapsol, Harcsa szurkál, mellettem az önkéntes lányt nem hatja meg a meccs, mert a telefonját bújja. Üdvrivalgás minden jó(nak vélt) Musalov-ütésre. Két bírónál 10:9 az első menet Musalovnak. Egynél 10:9 a menet Harcsának.

Itt is működik az a szurkolói taktika, hogy ki kell várni, míg az azeriek kifogynak a szuszból. Musalov belenéz egy ütésbe, majd a köteleknél támad. Gallagher rendre inti az azerit.

Az azeri sarok együtt bokszol Musalovval, aki rohamra indul a közönség nagy örömére. Egy kicsit kinyílik a pofonláda a menet végére, gong. Két bíró (ugyanaz a kettő) megint Musalovnak adja 10:9-re a menetet, a harmadik megint 10:9-re Harcsának.

Harcsának igaza van, tényleg nagyon meg kellene verni az azerit egy kis győzelemhez. Taszítás, Harcsát figyelmeztetik.

Belharc, Musalov elhelyez néhányat, aztán visszakapja. Int egyet Harcsa felé, gyere! Megy, de az óriási balos elől elhajol a hazai srác. Harcsa a sarokban, majd összeborulnak. Gallagher szétinti őket. Harcsa a végén finisel, és oda is ken egy nagyot, az azeri ennek ellenére ünnepelteti magát. Gong!

Az Európai Játékok középsúlyú tornáján az elődöntő győztese megosztott döntéssel Haydula Musalov. Harcsa Zoltán bronzérmes, az egyetlen magyar ökölvívó éremszerző!

Az utolsó menet mindhárom pontozónál 10:9-re Harcsa Zoltáné volt. 29:28, 29:28, 27:30 a három pontozónál a meccs. Lehet bírózni?

Vagy jobban meg kellett volna verni…

NSO