50 év után újra, reméljük újra nyerünk, “szurkoljuk ki” újra a nagy sikert, tisztelegve ezzel legendáink előtt.

Megvan fiúk! Megvan! VVK-t nyert a FRADI! Első magyar csapatként elhódított egy európai trófeát, ezt a csapatot még 50 év múlva is emlegetni fogják!!!

Ma ünnepeljen mindenki, hiszen ezek a fiúk beírták Clubunkat a történelemkönyvekbe mindörökké, hiszen hívhatják ezt a sorozatot akár UEFA kupának vagy talán Európa Ligának is, de amíg világ a világ az áll majd ott, hogy 1965-ben a győztes a FERENCVÁROSI TORNA CLUB!

A győztes csapat tagjai: Géczi István – Novák Dezső , Mátrai Sándor, Horváth László – Juhász István , Orosz Pál – Karába János , Varga Zoltán, Albert Flórián, Rákosi Gyula, Fenyvesi Máté.

Kertettagok: Havasi Sándor, Perecsi Tibor, Németh Miklós, Dalnoki Jenő, Szőke István, Galambos Antal, Rátkai László, Vilezsál Oszkár, Fenyvesi József, Páncsics Miklós, Friedmanszky Zoltán, Kökény József.

Edző: Mészáros József, Vilezsál Oszkár

A vezetés birtokában kicsit visszaálltunk, jönnek az olaszok, de nem túl nagy meggyőződéssel, valahogy még ki kell bírni ezt a kis időt.

74. perc Vezetünk, azaz vezet a Ferencváros, Juhász szerzett labdát, kipasszolta Nováknak, aki sokadik remek beadását küldte be a 16-oson belülre, Albertet lerántották, de a hosszún érkezett a fantasztikus Fenyvesi doktor és befejelte a Ferencváros vezető gólját.

Gulyás kolléga közvetítésében a gólt itt hallgathatjátok meg rádión:

Horváth magabiztos, néhányan megkérdőjelezték beállítását Dalnokival szemben, de eddig, egy megingástól eltekintve bizonyított.

61. perc ismét egy hatalmas Fradi helyzet maradt ki, egy szélről belőtt labdára Albert kivételesen egyedül ugrott fel, remekül fejelt, de Anzolin hatalmas bravúrral fogta a labdát. Óriási helyzet volt. Fejjel verhető ez a Juve védelem.

Rákosi ezúttal is motorja a Fradinak, fáradhatatlanul fut fel és ezúttal Fenyvesi elé tálal, de a szélső lövését Anzolin megfogja.

A középpályán az Orosz, Juhász páros rengeteget dolgozik és higgadtan látja el feladatát, rendre megakasztják a támadásokat és ennek is köszönhetően nem akarom elkiabálni, de határozottan fölénybe került a Ferencváros.

Alábbhagyott a meleg, de cserébe jönnek a rohamok, Novák szabadrúgását védi a kapus, míg a másik oldalon Del Sol és ismét csak Combin próbál túljárni Géczi eszén, de aki kivédte a félelmetes Charlton, Law, Best csatársor szemét tőlük se ijed meg, a kérdés látunk-e olyan fantasztikus gólt, mint akkor Karábáé.

Új dolgot próbált ki a Fradi a szünetben a már említett Fisch valamilyen villamos szerkezettel bizsergette a fiúk lábát, ez állítólag csökkenti a fáradtságot. Reméljük beválik.

II. félidő

A svájci Dienst le is fújja az első félidőt, bár a Juve mezőnyfölényben játszik, de a legnagyobb helyzetet Albert hagyta ki. Nagyon tartanak tőle az olaszok, csípik, rúgják, de több embert leköt. Ezt kéne kihasználni. A nehéz körülmények ellenére igazi Fradi szívvel nyerhető a meccs és ezáltal a VVK-

44. perc csendeben csordogált a meccs és hirtelen, mint derült égből a villám jött Albert. Flóri a meccs eddigi legnagyobb helyzetét hagyta ki, jaj, de kár érte, előnnyel mehettünk volna a szünetbe az öltözőbe.

Miben bízhatunk? ’37-ben a Fradi a KK döntőben már nyert egy kupát Olaszországban, akkor Sárosi mesterhármasával és Toldi, illetve Kiss góljaival nyertünk 5:4-re a Lazio ellen, illetve ebben a kupasorozatban is nyertünk már Olaszországban. Márciusban Rátkai fantasztikus kapásgóljával és Fenyvesi góljával vertük az AS Rómát, ma csak Fenyvesi játszik, de reméljük ő eredményes lesz.

27. perc újabb magyar helyzet, de Novák beadását kivágják a védők. Elégedetlenek a nézők, mert a Juve támadásai meddőek.

Eddig főleg védekezünk azt viszont magabiztosan, hosszú ez a menetelés, hiszen majdnem egy éve 1964. szeptemberében vertük 2:0-ra a ZJS Brno csapatát Varga és Albert góljaival.

21. perc megint az ördöngös francia Combin kerül helyzetbe, de Géczi véd.

17. perc Mátrai lőhet szabadot, de elakad.

Nem túl nagy eddig az iram, de ennek oka is van. Nagy melegben léptünk pályára, pedig már este fél tíz van. A Fradi ezért be se melegített, hanem a gyúrók lazították az izmokat. Csapatunkkal azonban csak egy gyúró utazhatott ki, de a Svájcban élő magyar Fisch Miklós besegített, sőt egyik munkatársát is magával hozta.

10. perc két Fradi szöglet, de eredmény nélkül, viszont az ellentámadásból a Juventus egyik legnagyobb sztárja, a francia világklasszis Combin lőtt, de Géczi Pista védett.

5. perc megvolt az első magyar helyzetecske is Varga Zoli szokásos remek, tért ölelő átadásáról éppenhogy lecsúszott Karába.

1. perc az olaszok kezdik a meccset, de csapatkapitányunk Mátrai a Manchester szupercsatársora által is megcsodált gyorsaságával szerel.

Az olaszok becenevükhöz méltóan zebracsíkos mezben, a mieink fehérben játszanak

I. félidő

Kezdődjék a közvetítés a Ferencváros történetének első európai kupadöntőjéről.

Már ismert a két csapat összeállítása, elmondható, hogy mindkét csapat világsztárokkal állt fel.

Ferencváros: Géczi – Novák, Mátrai, Horváth – Juhász, Orosz – Karába, Varga, Albert, Rákosi, Fenyvesi

Juventus FC: Anzolin, Gori, Sarti, Bercellino, Castano, Leoncini, Stachini, Del Sol, Combin, Mazzia, Menichelli.

Mint azt olvasóink tudják egy meccsen dől el a kupagyőzelem, mint kiderült a felek a meccs előtt abban állapodtak meg, ha nem dől el a rendes játékidőben a küzdelem, akkor 2X15 perces hosszabbítás lesz, ha ezalatt sincs döntés, akkor mindkét csapat kupagyőztesnek mondhatja magát és fél-fél évig őrzik a trófeát.

Mintegy 30.000 döntő többségében olasz néző lehet a stadionban, köztük Sir Stanley Rous FIFA elnök, reméljük nem lesz rossz ómen, hogy ’32-ben ő vezette a magyar-olasz válogatott meccset, ahol kikaptunk.

Az ulloi129.hu rendhagyó retro közvetítéssel emlékszik a legnagyobb európai kupasikerre és adja meg a tiszteletet a torinói hősöknek, a Fradi legendáinak. 1 órában foglaljuk össze a közvetítést az eredeti történések alapján, reméljük sokan velünk tartotok és közösen tisztelgünk legendáink előtt, jöhetnek az emlékek (saját vagy családi).