Német edzőnk elmondta, hogy hova igazolna szíve szerint.

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll volt a Fradi TV e heti adásának stúdióvendége. A német tréner részletesen értékelte az elmúlt idényt, és kitért a játékoskeret változásaira is.

– Nagyon örülök annak, hogy Ramírez végleg hozzánk került. Még csak 20 éves, a szurkolók megszerették, és nem érte még el a teljesítőképessége csúcsát. Segítenünk kell neki, hogy megtegye a következő lépést a pályafutásában. Kiváló munkát végez a klub, gyorsan és rugalmasan tárgyal. Örülök Leandrónak is, aki amellett, hogy tapasztalt játékos, több poszton is bevethető. Nem csak balbekket tud játszani, hanem védekező középpályásként, sőt akár szélsőként is számításba vehetem –
kezdte, majd a kiszemeltekről is szót ejtett.

– Van még néhány játékos a célkeresztben, de a nevek nyilvánosságra hozatalával várnunk kell, mivel zajlanak a tárgyalások. Türelmesnek kell lennünk. A középső védő posztján mindenképpen szeretnénk erősíteni, mivel Mateo Pavlovic elhagyott minket. Támadásban a széleket szeretnénk erősíteni, több alternatívára van szükség arra az esetre, ha Varga vagy Lamah megsérülne. Középpályást is kell még keresni. Hajnal Tamás személyében egy fontos játékos esett ki tavasszal, és benne van a pakliban, hogy Gera Zoltánnál is bejön egy sérülés, hiszen jó pár év van már mögöttük. Emellett talán Böde Dániel mellé érkezhetne valaki előre.

Dolltól azt is tudakolták, hova helyezi karrierjében az MK-aranyat.

– Edzői pályafutásomban a Magyar Kupa-győzelem a legszebb siker. És ezt nem azért mondom, mert éppen itt ülök… És nem is azért, mert a bajnok ellen nyertük meg a döntőt. A kupa mindig egy különleges dolog, trófeát nyerni pedig fantasztikus. Hamburgban remek eredmény volt az Intertotó Kupa megnyerése, hiszen az UEFA Kupát nyert Valenciát győztük le. Az is nagyszerű volt, de a Magyar Kupa mindenképpen értékes helyet követel magának a karrieremben
– hangzott a válasz.

A szakember elmondta, a sikeres szereplés alapjának a fizikai felkészültséget tartja. Ennek köszönhető a kevés kapott gól, a sok mozgás és az is, hogy sok időt töltött tavasszal a csapat az ellenfelek tizenhatosának közelében.

Az FTC mestere kérdésre kitért arra is, hogy három napig kötelező kikapcsolódást, lazítást írtak elő a labdarúgók számára, utána viszont mindenkinek tartania kell magát a személyre szabott edzéstervekhez. Aki mulaszt, annak fizetnie kell majd.

forrás: Fradi TV via csakfoci.hu