Jó nevű, de nem éppen hiányposztnak számító poszton szereplő játékost figyelünk a pletykák szerint.

A német mopo24.de számolt be arról, hogy a Ferencváros is érdeklődik a Dinamo Dresden kapusa, Benjamin Kirsten iránt. A lap úgy tudja, hogy a Thomas Doll által irányított és egy német futballistát, Benjamin Lauthot már foglalkoztató magyar klub tapogatózó lépéseket már tett az ügyben, ugyanakkor nem kizárt, hogy egy amerikai klub is bekopogtat majd konkrét ajánlattal a legendás német támadó, Ulf Kirsten fiának ügyében.

A fiatalabbik Kirsten 27 éves és 275 ezer euróra becsüli értékét a legnagyobb átigazolási portál. A Dimamónál nevelkedett, majd édesapja jóvoltából a Bayer Leverkusenhez került, ahol összesen 18 évet töltött el, majd egy mannheimi kitérőt követően került vissza Drezdába. A hálóőr a 2010/2011-es szezonban komoly szerepet töltött be a Dinamo feljutásában a Bundesliga 2-be, majd a második vonalban is állandó lehetőséget kapott, 4 szezon alatt 78 mérkőzésen védett az előző szezonbeli kiesésig.

A Regionalligában, ebben az idényben 21 mérkőzésen állt a gólvonalon, de aztán Patrick Wiegers kiszorította a kapuból. Kirsten szerződése lejár a nyáron, és egyelőre nem jutott egyezségre klubjával a hosszabbításról.

A hír azért is meglepő, mert az FTC-nél Dibusz Dénes kirobbanthatatlan a kapuból és az egész OTP Bank Liga legjobb formában lévő hálóőrének számít a magyar válogatott játékos. Az ugyanakkor egyelőre kérdéses, mi lesz csapatbeli riválisaival, így Jova Leventével vagy Kurucz Péterrel a nyáron.

forrás: csakfoci.hu